Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kiełbasa biała gotowana

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 16817

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kiełbasa biała gotowana

Kiełbasa biała gotowana

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • kiełbasa biała 4 szt.
  • pomidory 4 szt.
  • cebula 1 szt.
  • sól 1 szczypta
  • bułka kajzerka 4 szt.

Jak zrobić Kiełbasa biała gotowana?

Kiełbasę surową białą ugotować w lekko osolonej wodzie, około pół godziny. Pomidory pokroić w cząstki. Cebulę obrać i pociąć w kostkę. Podawać kiełbaskę na gorąco z pieczywem. Pomidory posypać cebulą, doprawić do smaku solą.

Do przepisu na: Kiełbasa biała gotowana

!kris #

!kris

2012-10-27 18:30:04

witam chciałem zapytać jak długo mam gotować kiełbase surową taką dosyć grubą pozdrawiam amatorów.

Trishelle#

Trishelle

2008-06-26 12:10:51

Uwielbiam białą kiełbasę ;) polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne