Wystarczy surówka z kiszonej kapusty i mamy obłędnie smakujący obiad :-D.
Polecam !! :))
Grzyby należy namoczyć w ciepłej wodzie, następnie w niej ugotować. Miękkie wyciągamy, wywar uzupełniamy 2 szklankami bulionu, wsypujemy kaszę i gotujemy, aż płyn wsiąknie w kaszę.
Na oleju smażymy posiekaną cebulkę, gdy się zeszkli ściągamy i na tym samym tłuszczu smażymy wątróbkę pokrojoną na małe kawałki, dodajemy przyprawy, kaszę i mieszamy z cebulką.
Naczynie smarujemy mlekem, wysypujemy lekko bułką tartą, wkładamy kaszę z wątróbką.
Śmietanę ubijamy lekko z żółtkami i tym zalewamy kaszę.
Pieczemy 25 minut 180 stopniach.
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż
Kategoria: Kasze i ryż