Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kasza z sosem

Dodany przez

kuku-ryku kuku-ryku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2008-08-31

Wyświetlenia: 7091

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Szybki i proste danie.

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • kasza gryczana 2 szklanki
  • cebula 1 szt.
  • parówki drobiowe 2 szt.
  • mąka 2 łyżki
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • pieprz
  • sól
  • olej 4 łyżki

Jak zrobić Kasza z sosem?

Kaszę ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na połowie oleju. Parówki pokroić w plasterki i dodać do cebuli.
Na drugiej patelni rozgrzać olej i z mąki i bulionu zrobić zasmażkę.
Do usmażonej cebuli i parówek dodać zasmażkę i wymieszać.
Kaszę przed podaniem polać sosem.

Do przepisu na: Kasza z sosem

!Justi#

!Justi

2011-08-01 17:41:32

do sosu dodam grzyby i lyzeczke musztardy dzisiaj,wieprzowina z cebulka zamiast kielbaski.zobaczymy co wyjdzie:-)

!zyta#

!zyta

2009-03-03 13:39:02

zamiast parowek mozna dac na przyklad pokrojone w kawalki zeberka lub karkowke, bedzie tez super

!Genia#

!Genia

2008-10-29 09:00:55

Bardzo dobra na obiad z zsiadlym mlekiem..polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne