Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kasza z sosem

Dodany przez

kuku-ryku kuku-ryku

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2008-08-31

Wyświetlenia: 7037

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Opis

Szybki i proste danie.

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • kasza gryczana 2 szklanki
  • cebula 1 szt.
  • parówki drobiowe 2 szt.
  • mąka 2 łyżki
  • bulion warzywny 1 szklanka
  • pieprz
  • sól
  • olej 4 łyżki

Sposób przyrządzenia

Kaszę ugotować na sypko. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na połowie oleju. Parówki pokroić w plasterki i dodać do cebuli.
Na drugiej patelni rozgrzać olej i z mąki i bulionu zrobić zasmażkę.
Do usmażonej cebuli i parówek dodać zasmażkę i wymieszać.
Kaszę przed podaniem polać sosem.

Zobacz wszystkie (3)

Komentarze

Do przepisu na: Kasza z sosem

!Justi#

!Justi

2011-08-01 17:41:32

do sosu dodam grzyby i lyzeczke musztardy dzisiaj,wieprzowina z cebulka zamiast kielbaski.zobaczymy co wyjdzie:-)

!zyta#

!zyta

2009-03-03 13:39:02

zamiast parowek mozna dac na przyklad pokrojone w kawalki zeberka lub karkowke, bedzie tez super

!Genia#

!Genia

2008-10-29 09:00:55

Bardzo dobra na obiad z zsiadlym mlekiem..polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-05-05 11:11:54 - Dodany przez !gosc - Dodany do przepisu Śledzie surowe w zalewie

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne