Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kasza gryczana z białym serem

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 25 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1103

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kasza gryczana z białym serem

Składniki

  • kasza gryczana ciemna 1 szklanka
  • bulion warzywny 2 szklanki
  • ser biały 20 dag
  • pieczarki 30 dag
  • olej 5 łyżek
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Jak zrobić Kasza gryczana z białym serem?

Kaszę gryczaną wypłukać. Rozgrzać 2 łyżki oleju, wsypać kaszę gryczaną, mieszać, smażyć ok 2 minut. Następnie zalać kaszę gorącym bulionem. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do wchłonięcia się płynu. Pozostawić jeszcze 15 minut pod przykryciem. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki. Rozgrzać 3 łyżki oleju na patelni, usmażyć pieczarki. Oprószyć do smaku solą oraz pieprzem. Rozłożyć kaszę na talerze, posypać pokruszonym białym serem. Ser oprószyć solą oraz pieprzem do smaku. Rozłożyć smażone pieczarki.
Komentarze

Do przepisu na: Kasza gryczana z białym serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne