Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Karkówka po chłopsku

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 90 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 13667

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Karkówka po chłopsku

Karkówka po chłopsku

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Akcesoria

  • brytfanna
  • rękaw do pieczenia

Jak zrobić Karkówka po chłopsku?

Karkówkę kroimy na grube plastry a następnie dzielimy je na 4 części. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy, dodajemy do karkówki i dokładnie mieszamy aby karkówka była równomiernie obtoczona w przyprawach.

Mięso odkładamy na godzinkę. Ziemniaki obieramy, myjemy, gdy są duże kroimy na połówki, małe zostawiamy w całości. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki.

Karkówkę przekładamy do rękawa do pieczenia, dodajemy do niego ziemniaki, obrany czosnek i marchewkę, zawiązujemy i potrząsamy tak aby warzywa obtoczyły się w przyprawach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 c, pieczemy godzinę w worku a następnie worek rozcinamy i pieczemy jeszcze przez 30 minut.

Do przepisu na: Karkówka po chłopsku

asia5288#

asia5288

2014-04-15 09:59:24

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

teressa444#

teressa444

2012-01-26 20:23:37

DOSKONAŁA:!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne