Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Karkówka po chłopsku

Dodany przez

monciasz monciasz

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 40min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 90 min.

Data dodania: 2011-12-02

Wyświetlenia: 9663

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Karkówka po chłopsku
Karkówka po chłopsku

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Akcesoria

  • brytfanna
  • rękaw do pieczenia

Sposób przyrządzenia

Karkówkę kroimy na grube plastry a następnie dzielimy je na 4 części. W miseczce mieszamy wszystkie przyprawy, dodajemy do karkówki i dokładnie mieszamy aby karkówka była równomiernie obtoczona w przyprawach.

Mięso odkładamy na godzinkę. Ziemniaki obieramy, myjemy, gdy są duże kroimy na połówki, małe zostawiamy w całości. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki.

Karkówkę przekładamy do rękawa do pieczenia, dodajemy do niego ziemniaki, obrany czosnek i marchewkę, zawiązujemy i potrząsamy tak aby warzywa obtoczyły się w przyprawach. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 c, pieczemy godzinę w worku a następnie worek rozcinamy i pieczemy jeszcze przez 30 minut.

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Karkówka po chłopsku

asia5288#

asia5288

2014-04-15 09:59:24

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

teressa444#

teressa444

2012-01-26 20:23:37

DOSKONAŁA:!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-05-05 11:11:54 - Dodany przez !gosc - Dodany do przepisu Śledzie surowe w zalewie

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne