Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kapusta z ziemniakami, grochem i kiełbasą

Dodany przez

mkmadzia mkmadzia

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania: 2011-04-13

Wyświetlenia: 4897

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kapusta z ziemniakami, grochem i kiełbasą

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Kapusta z ziemniakami, grochem i kiełbasą?

Umyty groch zalać sporą ilością wrzącej wody i moczyć 3 godz. Potem zalać świeżą zimną wodą tak, aby był całkowicie przykryty. Gotować na małym ogniu, aż ziarna będą miękkie.

Kapustę płuczemy jeśli jest bardzo kwaśna. Odciśniętą kapustę posiekać na desce, zalewamy wodą, dodajemy listek, ziele i ziarna pieprzu, gotujemy do miękkości około 30 minut. Potem ją odcisnąć.

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w łupinach, potem obrać i utłuc. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, cebulę skroić również zasmażyć na złoto. Dokładnie wyciśniętą kapustę mieszać z grochem, ziemniakami, kiełbasą i cebulą oraz z solą i pieprzem.

Do przepisu na: Kapusta z ziemniakami, grochem i kiełbasą

!waldziu.#

!waldziu.

2012-05-07 12:37:54

ww wiezniu mowia na to Beton..

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne