Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Kapuśniak ze świeżej kapusty

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 7097

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kapuśniak ze świeżej kapusty

Składniki

  • kapusta 1 główka
  • cebule 2 szt.
  • masło 4 łyżki
  • mąka 2 łyżki
  • woda 1 szklanka
  • pomidory 4-5 szt.
  • sól 2 łyżeczki
  • cukier 2 łyżki
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • kminek 1 łyżeczka
  • gęsta śmietana 1 szklanka

Jak zrobić Kapuśniak ze świeżej kapusty?

Kapustę poszatkować, cebulę obrać i posiekać. Rozgrzać masło w rondlu, dodać do niego kapustę i cebulę, dusić kwadrans na małym ogniu. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody, dolać do kapusty, mieszając wlewać stopniowo resztę wody, doprowadzić do wrzenia stale mieszając. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, dodać do kapusty, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny, wsypać kminek. Gotować około godziny na małym ogniu. Przed podaniem do każdego talerza włożyć łyżkę śmietany.
Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniak ze świeżej kapusty

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne