Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kapuśniak - po staropolsku- nowocześnie

Dodany przez

Ter-esa Ter-esa

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania: 2010-03-07

Wyświetlenia: 1019

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Danie smaczne i rozgrzewające w chłodne zimowe wieczory.

Zdjęcia

Kapuśniak - po staropolsku- nowocześnie

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Kapuśniak - po staropolsku- nowocześnie?

Grzyby i śliwki namoczyć (grzyby - po opłukaniu namoczyć najlepiej na noc) i ugotować w osobnych naczyniach. Kapustę pokroić, zalać bulionem lub rosołem, dodać listek laurowy, ziele angielskie i ugotować. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić. Połączyć z kapustą, wywarem z grzybów i śliwek oraz pokrojonymi w paski grzybami i przecierem śliwkowym. Dodać szczyptę majeranku - wymieszać. Chwilę pogotować i doprawić do smaku sola i pieprzem.
Komentarze

Do przepisu na: Kapuśniak - po staropolsku- nowocześnie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-15 16:40:10 - Dodany przez !Zuza - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

to najlepsza fasolka po bretońsku jaką robiłam i jadłam! dzięki!

2014-09-10 10:21:16 - Dodany przez !ilona - Dodany do przepisu Pieczarki w zalewie

super przepis i bardzo smaczny ;-0

2014-09-09 20:56:51 - Dodany przez !Gosia - Dodany do przepisu Ciasto kisielowe o smaku cytryny

A ile utrzeć margaryny?

2014-07-27 05:53:02 - Dodany przez !annagj2005@yahoo.ca - Dodany do przepisu Żołądki drobiowe duszone

dzieki za pszepis

2014-07-02 10:42:17 - Dodany przez !mafiozo - Dodany do przepisu Ciasto kokosowe

czy moga byc 4 jaja ?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne