Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kania suszona

Dodany przez

teressa444 teressa444

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 5min.
Czas przygotowania: 5 min.

Data dodania: 2010-09-11

Wyświetlenia: 2540

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kania suszona

Kania suszona

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • kanie świaże

Jak zrobić Kania suszona?

Grzyby delikatnie oczyszczamy i rozkładamy w suszarce do suszenia. Suszymy około 8-9 godzin aż będą zupełnie pozbawione wody, czyli suche. Przekładamy do słoika i szczelnie zakręcamy. Doskonała do zrobienia sosu.

Do przepisu na: Kania suszona

ben-ka#

ben-ka

2011-06-26 16:52:32

Zbieram grzyby bo lubię i jeśc i przetwarzać ale kani nigdy nie suszyłam może w tym roku spróbuję......

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne