Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 12765

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Skórkę można przechowywać w lodówce około miesiąca

Zdjęcia

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • pomarańcze 4 sztuki
  • cukier 2 szklanki
  • woda 3 szklanki

Jak zrobić Kandyzowana skórka pomarańczowa?

Pomarańcze dokładnie umyć szczoteczką z płynem do mycia naczyń, aby usunąć substancję, którą są nawoskowane i sparzyć wrzątkiem. Pomarańcze obrać, usunąć białą wewnętrzną skórkę i pokroić w paski albo kostkę. Z wody i cukru zrobić syrop, wrzucić skórkę pomarańczową i gotować, ąż skórka zrobi się miękka i nasiąknie syropem.
Po wystudzeniu i odcedzeniu skórka nadaje się jako dodatek do ciast i deserów.

Do przepisu na: Kandyzowana skórka pomarańczowa

paulina25#

paulina25

2008-12-31 22:40:03

Mozna dodawac taka skorke do ciasta i jest bardzo smaczna, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne