Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kandyzowana skórka pomarańczowa

Dodany przez

testera testera

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania: 2008-09-04

Wyświetlenia: 12594

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Opis

Skórkę można przechowywać w lodówce około miesiąca

Zdjęcia

Kandyzowana skórka pomarańczowa
Kandyzowana skórka pomarańczowa

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • pomarańcze 4 sztuki
  • cukier 2 szklanki
  • woda 3 szklanki

Sposób przyrządzenia

Pomarańcze dokładnie umyć szczoteczką z płynem do mycia naczyń, aby usunąć substancję, którą są nawoskowane i sparzyć wrzątkiem. Pomarańcze obrać, usunąć białą wewnętrzną skórkę i pokroić w paski albo kostkę. Z wody i cukru zrobić syrop, wrzucić skórkę pomarańczową i gotować, ąż skórka zrobi się miękka i nasiąknie syropem.
Po wystudzeniu i odcedzeniu skórka nadaje się jako dodatek do ciast i deserów.

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Kandyzowana skórka pomarańczowa

paulina25#

paulina25

2008-12-31 22:40:03

Mozna dodawac taka skorke do ciasta i jest bardzo smaczna, polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

2014-01-22 14:00:26 - Dodany przez !kara boch - Dodany do przepisu Ciasto na naleśniki

jest pyszne

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne