Przepis na Kandyzowana skórka pomarańczowa

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
14002
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Desery

Skórkę można przechowywać w lodówce około miesiąca

Zdjęcia

Składniki

  • pomarańcze 4 sztuki
  • cukier 2 szklanki
  • woda 3 szklanki

Jak zrobić Kandyzowana skórka pomarańczowa?

Pomarańcze dokładnie umyć szczoteczką z płynem do mycia naczyń, aby usunąć substancję, którą są nawoskowane i sparzyć wrzątkiem. Pomarańcze obrać, usunąć białą wewnętrzną skórkę i pokroić w paski albo kostkę. Z wody i cukru zrobić syrop, wrzucić skórkę pomarańczową i gotować, ąż skórka zrobi się miękka i nasiąknie syropem.
Po wystudzeniu i odcedzeniu skórka nadaje się jako dodatek do ciast i deserów.

Podobne przepisy

Mini ptysie

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 35 min.

Data dodania: 2022-09-14

Dodany przez: bernika

Kategoria: Desery

Okrągłe kartofelki

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-21

Dodany przez: madi356

Kategoria: Desery

Pianka śmietankowa z owocami

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2022-10-09

Dodany przez: enia

Kategoria: Desery

Masa śmietanowa do ciasta

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-07-09

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Desery

Naleśniki ze snickersem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2024-01-03

Dodany przez: agnieszka13

Kategoria: Desery

Wisienki z cukru

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-02-14

Dodany przez: lewewelina23

Kategoria: Ciasta