Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kaczka nadziewana mięsem i jabłkami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 22853

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kaczka nadziewana mięsem i jabłkami

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Kaczka nadziewana mięsem i jabłkami?

Kaczkę płuczemy, nacieramy solą i majerankiem i zostawiamy na około 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Bułki namaczamy w mleku. Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odciśnięte bułki i jabłka. Mieszamy. Kaczkę napełniamy farszem i spinamy. Układamy w brytfannie na stopionym uprzednio tłuszczu, polewamy tłuszczem, skrapiamy odrobiną wody i wstawiamy do gorącego piekarnika na ok 2 godz. Co jakiś czas polewamy wytworzonym sosem uzupełniając wyparowującą wodę.

Do przepisu na: Kaczka nadziewana mięsem i jabłkami

!ANDZIA..#

!ANDZIA..

2012-12-14 08:05:38

A JA BĘDĘ JADŁA..MAM NADZIEJĘ............BO W TYM ROKU KUPIĘ KACZKĘ I ZROBIĘ W/G PRZEPISU...POZDRAWIAM

!Babcia Lodzia#

!Babcia Lodzia

2012-09-10 10:31:32

mniam mniam jakie dobre

!lol mistrzunio kuchni#

!lol mistrzunio kuchni

2011-12-23 10:14:36

ekstra

220495ms#

220495ms

2011-08-09 15:04:24

jak kroic kaczke??? od czego zacząć czekam na odpowiedz:)

!sebastos#

!sebastos

2010-12-26 10:37:14

a ja jadłem i teraz też zrobiłem prosty przepis i smaczny :) pozdrawiam

!kucharz1995#

!kucharz1995

2010-11-19 20:48:49

Nigdy w życiu takiej kaczki nie jadełem

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne