Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Kaczka nadziewana mięsem i jabłkami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 3godz. 0min.
Czas przygotowania: 3 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 22875

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Kaczka nadziewana mięsem i jabłkami

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Kaczka nadziewana mięsem i jabłkami?

Kaczkę płuczemy, nacieramy solą i majerankiem i zostawiamy na około 1 godzinę. W tym czasie przygotowujemy nadzienie. Bułki namaczamy w mleku. Jabłka obieramy i kroimy w ćwiartki. Mięso mielone doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy odciśnięte bułki i jabłka. Mieszamy. Kaczkę napełniamy farszem i spinamy. Układamy w brytfannie na stopionym uprzednio tłuszczu, polewamy tłuszczem, skrapiamy odrobiną wody i wstawiamy do gorącego piekarnika na ok 2 godz. Co jakiś czas polewamy wytworzonym sosem uzupełniając wyparowującą wodę.

Do przepisu na: Kaczka nadziewana mięsem i jabłkami

!ANDZIA..#

!ANDZIA..

2012-12-14 08:05:38

A JA BĘDĘ JADŁA..MAM NADZIEJĘ............BO W TYM ROKU KUPIĘ KACZKĘ I ZROBIĘ W/G PRZEPISU...POZDRAWIAM

!Babcia Lodzia#

!Babcia Lodzia

2012-09-10 10:31:32

mniam mniam jakie dobre

!lol mistrzunio kuchni#

!lol mistrzunio kuchni

2011-12-23 10:14:36

ekstra

220495ms#

220495ms

2011-08-09 15:04:24

jak kroic kaczke??? od czego zacząć czekam na odpowiedz:)

!sebastos#

!sebastos

2010-12-26 10:37:14

a ja jadłem i teraz też zrobiłem prosty przepis i smaczny :) pozdrawiam

!kucharz1995#

!kucharz1995

2010-11-19 20:48:49

Nigdy w życiu takiej kaczki nie jadełem

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne