Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem

Dodany przez

cartoon cartoon

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania: 2008-03-04

Wyświetlenia: 33357

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 5 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jaja ugotować na twardo. Obrać ze skorupek. Przeciąć wzdłuż na połowę. Pieczarki umyć i pociąć kostkę. Cebulę obrać , pociąć w drobną kosteczkę . Pieczarki i cebulę usmażyć na patelni. Ostudzić. Wyjąć żółtka , dodać majonez, pocięty szczypiorek, pieczarki i cebulę, doprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Farsz nakładać do pustych miejsc w białkach. Wierzch ozdobić majonezem i szczypiorkiem.

Zobacz wszystkie (5)

Komentarze

Do przepisu na: Jajka faszerowane pieczarkami i szczypiorkiem

Albertos#

Albertos

2009-09-22 00:01:20

Przepis sprawdzony, prosty w przygotowaniu, idealny na przystawkę.

!Jarek#

!Jarek

2009-07-26 08:23:52

a gdzie zdjęcie ?

weramera#

weramera

2009-04-28 07:10:52

Polecam dodac jeszcze drobnitko posiekanej natki:)

!Marta#

!Marta

2009-04-12 00:02:00

Pyszota ! Ja zrobilam troche zdrowiej i zamiast 5 lyzek majonezu uzylam tylko 1, i tez wyszlo znakomite :) Polecam !!!

!Małgoś#

!Małgoś

2008-03-21 10:53:56

Rewelacja!!! Goraco polecam! Przepis sprawdzony :)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

2014-01-22 14:00:26 - Dodany przez !kara boch - Dodany do przepisu Ciasto na naleśniki

jest pyszne

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne