Przepis na Jabłkowy przecier

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
45 min.
Czas przygotowania:
45 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1346
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

  • jabłka 3 kg
  • przecier z bzu 3 szklanki
  • przecier z dyni 3 szklanki
  • cukier

Jak zrobić Jabłkowy przecier?

Jabłka proszę bardzo dobrze rozgotować w garnku z bardzo małą ilością wody, a następnie dokładnie przetrzeć je przez sito, po czym dodać do nich przecier przygotowany z czarnego bzu i przecier z dyni. Wszystko to należy połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać, a następnie doprawić do smaku cukrem, wedle uznania. Przecier należy przekładać do wyparzonych wcześniej słoiczków i szczelnie je zakręcić. Pasteryzować około 20 minut.

Podobne przepisy

Powidła śliwkowe z kakao

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-05-28

Dodany przez: netha

Kategoria: Przetwory

Sok z wiśniami

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-04-22

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Papryka w marynacie

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-06-18

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Przetwory

Jagody w cukrze

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-07-22

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Przetwory

Grzyby suszone

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2024-03-19

Dodany przez: enia

Kategoria: Przetwory

Marynata z dyni

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-02-19

Dodany przez: madeleine

Kategoria: Przetwory