Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Jabłecznik z polewą

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 30min.
Czas przygotowania: 60 min.
Czas pieczenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 791

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Jabłecznik z polewą

Składniki

Biszkopt jasny:

Nadzienie jabłkowe:

polewa

Akcesoria

  • blacha,piekarnik,łyżka

Jak zrobić Jabłecznik z polewą?

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut. Po upieczeniu biszkopt ostudzić. Biszkopt przekroić na pół. Galaretkę rozpuścić we wrzątku. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę. Sparzyć, dodać cukier waniliowy, cynamon i wymieszać. Wlać galaretkę i wymieszać. Można na chwilkę wstawić do lodówki aby wszystko zaczęło powoli tężeć. Przełożyć na biszkopt i rozprowadzić po całości, przykryć wierzchem biszkoptu i lekko przycisnąć. Polewa. 10 dag margaryny roztopić, dodać cukier i kakao, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Polać biszkopt i włożyć do lodówki.
Komentarze

Do przepisu na: Jabłecznik z polewą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne