Przepis na Gulasz z fasolą

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
55 min.
Czas przygotowania:
55 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
756
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zupy

Składniki

  • mięso wieprzowe 400 gram
  • fasola konserwowa 1 puszka
  • przecier pomidorowy 4 łyżeczki
  • bulion 5 szklanek
  • cebule 2 główki
  • czosnek 2 ząbki
  • olej 1,5 łyżki
  • mąka 1 łyżka
  • tymianek 1 łyżeczka
  • kminek mielony 1/4 łyżeczki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta

Jak zrobić Gulasz z fasolą?

Wieprzowinę kroję w kostkę. Czosnek przepuszczam przez prasę, zaś cebule siekam drobno i podsmażam razem w garnku na rozgrzanym oleju. Gdy cebula zeszkli się, dodaję mięso i duszę przez kwadrans pod przykryciem. Następnie oprószam mąką, mieszam, wlewam bulion i przyprawiam do smaku. Zupę gotuję pod przykryciem, na średnim ogniu. Gdy mięso zrobi się już miękkie wówczas dodaję fasolę, przecier pomidorowy, doprawiam do smaku i jeszcze przez chwilkę gotuję.

Podobne przepisy

Grochówka na żeberkach

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 70 min.

Data dodania: 2022-11-02

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Zupy

Warzywna zupka z grzybami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 80 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Zupy

Zupa krem z marchwi ze śmietanką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: kaMisia13

Kategoria: Zupy

Szybka zupa jarzynowa

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-05-05

Dodany przez: teressa444

Kategoria: Zupy

Zupa mleczna z makaronem

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-08-13

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Zupy

Zupka pieczarkowa

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-18

Dodany przez: Pola

Kategoria: Zupy