Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Gulasz wołowy z grzybami

Dodany przez

malina malina

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 90 min.
Czas smażenia: 30 min.

Data dodania: 2012-01-07

Wyświetlenia: 1274

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • wołowina na gulasz 1 kg
  • suszone grzyby 1 spora garść
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • słodka papryka 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 duża
  • czerwone wino 1/2 szklanki
  • smalec wieprzowy 2 łyżki do smażenia
  • bulion wołowy 1 litr

do obtoczenia mięsa

Jak zrobić Gulasz wołowy z grzybami?

Mięso pokroić w kostkę i natrzeć świeżo zmielonym pieprzem i papryką. Odstawić na ok. 30 minut. Potem obtoczyć w mące i obsmażyć na smalcu na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyć, aż cebula się zeszkli i podlać gorącym bulionem. Wlać wino dodać suszone grzyby i gotować przez ok. 30 minut. Po tym czasie posolić i gotować do miękkości. Na koniec doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami.
Komentarze

Do przepisu na: Gulasz wołowy z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne