Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gulasz wołowy z grzybami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 90 min.
Czas smażenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2101

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • wołowina na gulasz 1 kg
  • suszone grzyby 1 spora garść
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • słodka papryka 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 duża
  • czerwone wino 1/2 szklanki
  • smalec wieprzowy 2 łyżki do smażenia
  • bulion wołowy 1 litr

do obtoczenia mięsa

Jak zrobić Gulasz wołowy z grzybami?

Mięso pokroić w kostkę i natrzeć świeżo zmielonym pieprzem i papryką. Odstawić na ok. 30 minut. Potem obtoczyć w mące i obsmażyć na smalcu na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyć, aż cebula się zeszkli i podlać gorącym bulionem. Wlać wino dodać suszone grzyby i gotować przez ok. 30 minut. Po tym czasie posolić i gotować do miękkości. Na koniec doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami.
Komentarze

Do przepisu na: Gulasz wołowy z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne