Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Gulasz wołowy z grzybami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 40min.
Czas przygotowania: 40 min.
Czas gotowania: 90 min.
Czas smażenia: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1284

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • wołowina na gulasz 1 kg
  • suszone grzyby 1 spora garść
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • słodka papryka 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • cebula 1 duża
  • czerwone wino 1/2 szklanki
  • smalec wieprzowy 2 łyżki do smażenia
  • bulion wołowy 1 litr

do obtoczenia mięsa

Jak zrobić Gulasz wołowy z grzybami?

Mięso pokroić w kostkę i natrzeć świeżo zmielonym pieprzem i papryką. Odstawić na ok. 30 minut. Potem obtoczyć w mące i obsmażyć na smalcu na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyć, aż cebula się zeszkli i podlać gorącym bulionem. Wlać wino dodać suszone grzyby i gotować przez ok. 30 minut. Po tym czasie posolić i gotować do miękkości. Na koniec doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z pieczywem lub z ziemniakami.
Komentarze

Do przepisu na: Gulasz wołowy z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne