Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Gulasz do kaszy

Dodany przez

emilia9n emilia9n

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania: 2010-03-04

Wyświetlenia: 3136

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Gulasz do kaszy

Gulasz do kaszy

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • mięso gulaszowe 0,5 kg
  • mąka 6 łyżek
  • rosołki wołowe 2 kostki
  • słodka papryka 1 łyżeczka
  • pieprz 6 ziarenek
  • liść laurowy 3 liście
  • wegeta do smaku
  • olej do smażenia

Jak zrobić Gulasz do kaszy?

Mięso pokroić w większa kostkę, obtoczyć w mące, przysmażyć na patelni. Kiedy mięso jest rumiane dodać rosołki wołowe rozpuszczone w około 3/4 litra wody. Poczekać, aż całość zacznie się gotować, dodać liście laurowe, ziarenka pieprzu, paprykę słodką. Jeśli sos zgęstniał należy spróbować i ewentualnie doprawić wegetą do smaku. Zazwyczaj nie ma takiej potrzeby, ponieważ rosołki dają smak. Gulasz najlepszy jest z ciemną kaszą i ogórkiem konserwowym. Prosty i tani obiad :)
Komentarze

Do przepisu na: Gulasz do kaszy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne