Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gulasz do kaszy

Dodany przez

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3196

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Gulasz do kaszy

Gulasz do kaszy

Gulasz do kaszy

Składniki

  • mięso gulaszowe 0,5 kg
  • mąka 6 łyżek
  • rosołki wołowe 2 kostki
  • słodka papryka 1 łyżeczka
  • pieprz 6 ziarenek
  • liść laurowy 3 liście
  • wegeta do smaku
  • olej do smażenia

Jak zrobić Gulasz do kaszy?

Mięso pokroić w większa kostkę, obtoczyć w mące, przysmażyć na patelni. Kiedy mięso jest rumiane dodać rosołki wołowe rozpuszczone w około 3/4 litra wody. Poczekać, aż całość zacznie się gotować, dodać liście laurowe, ziarenka pieprzu, paprykę słodką. Jeśli sos zgęstniał należy spróbować i ewentualnie doprawić wegetą do smaku. Zazwyczaj nie ma takiej potrzeby, ponieważ rosołki dają smak. Gulasz najlepszy jest z ciemną kaszą i ogórkiem konserwowym. Prosty i tani obiad :)
Komentarze

Do przepisu na: Gulasz do kaszy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne