Przepis na Grzyby smażone

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2953
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Grzyby

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Grzyby smażone?

Grzyby oczyścić, umyć, posolić, ugotować, odsączyć i pokroić na kawałki długości 2-3 cm. następnie każdy kawałek zamoczyć w roztrzepanych jajkach i usmażyć we fryturze. Wyjąć, gdy tylko wypłyną na powierzchnię tłuszczu, po czym polać je sokiem z cytryny.

Podobne przepisy

Borowikowe kotlety

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-09-05

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Grzyby

Marynowane podgrzybki

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2022-10-15

Dodany przez: ben-ka

Kategoria: Grzyby

Jajecznica szefa kuchni :)

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: Agnieszka

Kategoria: Grzyby

Racuchy z pieczarkami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2022-12-14

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby

Pieczarki duszone z cebulką

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-07-12

Dodany przez: gosiakaminska

Kategoria: Grzyby

Różowe pieczarki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2022-12-17

Dodany przez: ewas135

Kategoria: Grzyby