Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Grzyby leśne w occie

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1494

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Grzyby leśne w occie

Składniki

  • grzyby leśne 2 kg
  • kwasek cytrynowy 1 łyżeczka płaska
  • sól do smaku

zalewa

Jak zrobić Grzyby leśne w occie?

Grzyby oczyszczamy, duże okazy kroimy a małe pozostawiamy w całości, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy kwasek cytrynowy i sól i zagotowujemy. Ja zaraz po zagotowaniu grzyby odcedzam ale jeśli ktoś chce by były one bardziej miękkie to może je chwilkę pogotować. Przygotowujemy zalewę: marchew i cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Do garnka wlewamy wodę, ocet, dodajemy sól, cukier, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz i pokrojone marchew i cebulę. Wszystko zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 3-5 min. Odstawiamy do przestudzenia. Grzyby układamy /luźno i do 3/4 wysokości słoików/ w słoikach przekładając warzywami z zalewy i napełniamy zalewą tak by grzyby były przykryte. Pasteryzujemy ok. 10 min.
Komentarze

Do przepisu na: Grzyby leśne w occie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne