Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Grzanki

Dodany przez

Ile porcji: 8

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2517

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Tagi

Bardzo proste grzanki. Znakomicie nadają się do zup typu krem i zwykłych. Mogą być wykorzystane jako składnik sałatek, a także do wykorzystania przy innych daniach wg gustu. Polecam tez inny przepis na domowe grzanki.

Zdjęcia

Bardzo proste <b>grzanki</b>. Znakomicie nadają się do zup typu krem i zwykłych. Mogą być wykorzystane jako składnik sałatek, a także do wykorzystania przy innych daniach wg gustu. Polecam tez inny przepis na <a href="http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,domowe-grzanki.php">domowe grzanki</a>.

Składniki

  • bułka wrocławska 4 sztuki
  • zioła prowansalskie 1 łyżka

Jak zrobić Grzanki?

Bułki pokrajać w plastry, później w paski, a następnie w kostkę. Blachę piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia, wysypać kawałki bułki, posypac ziołami i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 7-10 minut w 180 stopniach.
Komentarze

Do przepisu na: Grzanki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne