Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Grochówka z makaronem

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 20min.
Czas przygotowania: 20 min.
Czas gotowania: 60 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1015

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Grochówka z makaronem

Składniki

  • wywar na kościach 2 litry
  • groch łuskany 1 szklanka
  • majeranek do smaku
  • marchewki 3 średnie
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • liście laurowe 2 szt
  • ziele angielskie 3 kulki
  • makaron nitki 25 dkg

Jak zrobić Grochówka z makaronem?

Groch się szybciej ugotuje, gdy namoczymy go w wodzie na kilka godzin. Wywar zagotować i wsypać opłukany groch. Dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy na małym ogniu przez ok. 40 minut. Dodać obraną i pokrojoną marchew i dalej gotujemy do miękkości.

Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i roztartym majerankiem do smaku. Pokruszony makaron ugotować w osolonym wrzątku i przelać na durszlak. Na talerze wlać porcje zupy i włożyć porcję makaronu.

Smacznego!
Komentarze

Do przepisu na: Grochówka z makaronem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne