Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Gołabki z mięsem

Dodany przez

malinka malinka

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2010-01-18

Wyświetlenia: 9189

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Gołabki z mięsem

Gołabki z mięsem

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • mięso mielone 1 kg
  • kasa drobna 1 szklanka
  • cebula 1 szt
  • jajko 1 szt
  • pieprz biały mielony 1/2 łyżeczki
  • kapusta biała 1 główka
  • sól 1 łyżeczka
  • masło 1 łyżka
  • przecier pomidorowy 2 łyżki

Jak zrobić Gołabki z mięsem ?

Kasze gotujemy i studzimy, dodajemy ją do mięsa mielonego. Wbijamy jajko. Cebulkę kroimy podsmażamy na maśle na złoty kolor i dodajemy do mięsa i kaszy. Wsypujemy sól i pieprz mieszamy. Kapustę gotujemy wcześniej usuwamy głąb. Oddzielamy listki. Do listków kładziemy kulki mięsne zawijamy. Układamy w brytfance, podlewamy wodą z przecierem gotujemy na wolnym ogniu.

Do przepisu na: Gołabki z mięsem

tulipan#

tulipan

2010-01-21 10:44:34

Uwielbiam gołąbki z mięsem. Pyszne. Polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne