Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Gołąbki z kapusty pekińskiej

Dodany przez

Ile porcji: 10

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 25min.
Czas przygotowania: 90 min.
Czas gotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 40 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4058

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

smakowite gołąbki

Zdjęcia

smakowite gołąbki

Składniki

  • kapusta pekińska 1
  • mięso mielone 60 dag
  • ryz ugotowany 1 opakowanie
  • cebula 1
  • czosnek 2 ząbki
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta
  • jajko 1
  • pieczarki 15 dag
  • sos pieczeniowy 1 opakowanie
  • cebula czerwona 2
  • ogórek 1

Akcesoria

  • miska,łyzka,garnek,blacha,piekarnik

Jak zrobić Gołąbki z kapusty pekińskiej?

Do gotującej się wody wrzucić liście kapusty pekińskiej na jedną minutkę. Liście wyjąć i odsączyć. Ostudzić.

Farsz: cebule z pieczarkami i czosnkiem podsmażyć. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać podsmażone pieczarki z cebulą i czosnkiem. Następnie dodać ugotowany ryż, jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać. Na liście układać po łyżce farszu i zwijać w roladkę.

Wszystkie gołąbki układać na blachę posmarowanej tłuszczem. Piec 30 min w 180 stopniach. Przygotować sos pieczeniowy. Po 30 min polać sosem gołąbki i poukładać pokrojoną w krążki czerwoną cebulę i ogórka. Podpiec jeszcze 10 min.
Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki z kapusty pekińskiej

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne