Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Gołąbki z gotowanego mięsa

Dodany przez

enia enia

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania: 2010-12-29

Wyświetlenia: 3096

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Gołąbki z gotowanego mięsa

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • gotowane mięso z rosołu - zmielone 2 szklanki
  • jajko 1 szt
  • bułka 1 szt
  • cebula 1 szt
  • olej 2 łyżki
  • olej 1 główka mała
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • smalec - do smażenia 3 łyżki
  • jajko-do panierki 1 szt
  • bułka tarta do panierki

Jak zrobić Gołąbki z gotowanego mięsa?

Kapustę obgotowujemy i dzielimy na pojedyńcze listki. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Bułkę namaczamy, odciskamy, rozdrabniamy i dodajemy do zmielonego mięsa, jajka, cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy farsz.Farsz zawijamy w liście kapusty. Następnie panierujemy w rozkłóconym jajku i tartej bułce.Smażymy na smalcu na rumiano ze wszystkich stron.
Komentarze

Do przepisu na: Gołąbki z gotowanego mięsa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne