Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Garus po małopolsku

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1056

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • gruszki 75 dag
  • jabłka 25 dag
  • cukier 10 dag
  • woda 1,2 litra
  • śietana 1 szklanka
  • mka 2 dag
  • goździki 4 sztuki
  • cynamon
  • skórka cynamonowa
  • skórka pomarańczowa

Jak zrobić Garus po małopolsku?

Wodę należy zagotować z goździkami, skórką pomarańczową i cynamonem. Owoce należy umyć i osuszyć, następnie pokroić na ćwiartki usunąć nasienne gniazda, a następnie wrzucić do wrzątku, rozgotować je i przetrzeć przez sito. Owoce połączyć z cukrem, dokładnie wymieszać i zagotować. Z mąki i śmietany należy zrobić zawiesinę, dokładnie wymieszać, dodać do zupy i zagotować.
Komentarze

Do przepisu na: Garus po małopolsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne