Przepis na Galaretka z kurczaka

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
120 min.
Czas przygotowania:
2 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1014
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Składniki

  • piersi z kurczaka 2 sztuki
  • zielony groszek 1 puszka
  • żelatyna 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • pieczarki marynowane 1 słoiczek
  • cytryna 1 sztuka
  • włoszczyzna 1 pęczek

Jak zrobić Galaretka z kurczaka?

Na piersiach i włoszczyźnie należy ugotować rosół. Wyjść z niego mięso i warzywa i pokroić drobni. Żelatynę rozpuścić w zimnym rosole, gdy napęczniej podgrzać aż do rozpuszczenia. Do miseczek lub foremek wkładać kawałki warzyw i mięsa, groszek, zalać rosołem z żelatyną. Po schłodzeniu i wyjęciu z miseczek udekorować majonezem, pieczarkami i cytryną.

Podobne przepisy

Naleśniki z lodami i wiśniami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 20 min.

Data dodania: 2024-02-16

Dodany przez: aakuku

Kategoria: Zimny bufet

Jaja faszerowane w kolorach rasta

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-20

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Zimny bufet

Śledzie słodko-kwaśne

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-09-15

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Ryby

Faszerowane jajka

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-05-01

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Koktajl z syropem klonowym

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-18

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Zimny bufet

Pomidory w śmietanie

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-12

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet