Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Francuskie ślimaczki

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 25min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas pieczenia: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1319

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ciasto francuskie 1 op
  • nutella 6 łyżek
  • orzechy laskowe 0,5 szklanki
  • jajko 1 szt
  • cukier puder do posypania

Jak zrobić Francuskie ślimaczki?

Ciasto francuskie rozkładam, jeśli jest bardzo grube to czasami rozwałkowuję. Orzechy siekam, a jajko lekko ubijam.
Na cieście rozsmarowuje nutelle i posypuje utłuczonymi orzechami laskowymi. Zwijam całość w rulon i tnę na kawałki około 1-1,5 cm. Następnie układam na papierze do pieczenia i smaruje jajkiem. Wkładam do piekarnika na 15 minut. Piekę w 200 stopniach.
Komentarze

Do przepisu na: Francuskie ślimaczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne