Przepis na Filety z kurczaka panierowane

Dodano przez:
Ile porcji:
4
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
9218
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Mięsne

Zdjęcia

Składniki

  • filety z kurczaka 2 szt.
  • jajka 2 szt.
  • sól 1/2 łyżeczki
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • przyprawa curry 1/4 łyżeczki
  • mąka 2 łyżki
  • bułka tarta 1 szklanka
  • oliwa lub olej 6 łyżek

Jak zrobić Filety z kurczaka panierowane?

Filety opłukać, osączyć, pociąć na porcje. Zrobić marynatę. Dwie łyżki oliwy połączyć z solą, pieprzem i mielonym curry, wymieszać kotlety. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Jajko rozmącić z dodatkiem szczypty soli i pieprzu. Porcje mięsa obtoczyć w mące, jajku, na końcu w tartej bułce. Smażyć po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Podawać z warzywami.

Podobne przepisy

Cynaderki wieprzowe z jabłkiem

Ile porcji: 3

Data dodania: 2023-08-31

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Mięsne

Schabowy po staropolsku

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-03-23

Dodany przez: zeebra

Kategoria: Mięsne

Żeberka w sosie pomidorowo-chrzanowym

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 90 min.

Data dodania: 2022-10-02

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Mięsne

Babka ziemniaczana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: robbo

Kategoria: Mięsne

Półmisek kolacyjny

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 10 min.

Data dodania: 2022-11-26

Dodany przez: enia

Kategoria: Mięsne

Kurczak duszony z pieczarkami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 40 min.

Data dodania: 2022-11-03

Dodany przez: beatkaa153

Kategoria: Mięsne