Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Filety rybne z ryżem i ananasem

Dodany przez

Ile porcji: 1

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1748

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • ryż długoziarnisty z dzikim - mieszanka 40 g
  • woda 200 ml
  • sól
  • filety rybne (np. mintaja) 120 g
  • sok z cytryny trochę
  • woda 3-4 łyżki
  • keczup 3 lyzki
  • ananas z puszki plasterek
  • chili szczypta
  • biały pieprz świeżo zmielony

Jak zrobić Filety rybne z ryżem i ananasem?

Ryż zagotować w osolonej wodzie. Zmniejszyć ogień, gotować jeszcze 20 minut pod przykryciem, osączyć, zabezpieczyć przed wystygnięciem.
Filet umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, skropić sokiem z cytryny, odstawić na parę minut. Następnie pokroić w dużą kostkę. Przełożyć na teflonowa patelnię, dodać 3-4 łyzki wody. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać keczup, przykryć, dusić 3 minuty na małym ogniu.
Plasterek ananasa drobno pokroić, wrzucić do ryby. Przyprawić chili. Całość do gorącego ryżu, wymieszać.
Komentarze

Do przepisu na: Filety rybne z ryżem i ananasem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne