Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Filety rybne po meksykańsku

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1554

Ocena przepisu

Drukuj przepis


Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • filety rybne (np. flądra, okoń) 1,5 kg
  • sok z 1 limetki
  • masło łyżeczka
  • szalotka 2 szt
  • czerwona papryka strąk
  • oliwa 2 łyżki
  • kukurydza 2 łyzki
  • kolendra mielona łyżeczka
  • koperek posiekany łyżeczka
  • sok z 1 pomarańczy
  • sól
  • pieprz

Jak zrobić Filety rybne po meksykańsku?

1
Filety opłukać, osuszyć ściereczką, usunąć ości, posolić, oprószyć pieprzem z obu stron i skropić sokiem z cytryny. Formę wysmarować masłem i włożyć do niej filety.
Szalotki obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, przekroić na pół, oczyścić z gniazda nasiennego, pokroić w małą kostkę. Oliwę podgrzać i lekko podsmażyć na niej warzywa. Dodać kukurydzę, kolendrę i koperek, wymieszać, przełożyć do formy z rybą i polać sokiem z pomarańczy.
Rybę piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do temp 200stC.
Komentarze

Do przepisu na: Filety rybne po meksykańsku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne