Wariacja nt. jaj, farsz można dowolnie zmieniać w zależności od gustu i ulubionych smaków.
Grzyby namoczyć w gorącej wodzie i blanszować 10 minut. Odsączyć i pociąć w paski. Cebulę obrać, drobno skroić i zeszklić na maśle. Dodać grzyby, smażyć 3 minuty, zdjąć z ognia i wystudzić.
Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, następnie ostudzić. Bardzo ostrym nożem przekroić na połowę (razem ze skorupkami), wydrążyć łyżką białko i żółtko, tak aby nie uszkodzić skorupki. Białko i żółtko zetrzeć na tarce, połączyć z cebula i grzybami, dodać posiekana natkę, sól, pieprz i wyrobić na jednolita masę.
Skorupki napełnić farszem i wierzch panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i ostrożnie smażyć jajka od panierowanej strony na złocisty kolor.
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Kategoria: Zimny bufet
Ile porcji: 15
Czas przyrządzenia: 180 min.
Data dodania: 2022-09-16
Dodany przez: malg0kolczyk0wnia
Kategoria: Sosy