Przepis na Faszerowana jajka

Dodano przez:
Ile porcji:
2
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
2015
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Zimny bufet

Wariacja nt. jaj, farsz można dowolnie zmieniać w zależności od gustu i ulubionych smaków.

Składniki

Jak zrobić Faszerowana jajka?

Grzyby namoczyć w gorącej wodzie i blanszować 10 minut. Odsączyć i pociąć w paski. Cebulę obrać, drobno skroić i zeszklić na maśle. Dodać grzyby, smażyć 3 minuty, zdjąć z ognia i wystudzić.
Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie, następnie ostudzić. Bardzo ostrym nożem przekroić na połowę (razem ze skorupkami), wydrążyć łyżką białko i żółtko, tak aby nie uszkodzić skorupki. Białko i żółtko zetrzeć na tarce, połączyć z cebula i grzybami, dodać posiekana natkę, sól, pieprz i wyrobić na jednolita masę.
Skorupki napełnić farszem i wierzch panierować w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i ostrożnie smażyć jajka od panierowanej strony na złocisty kolor.

Podobne przepisy

Korniszony moje

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-08-06

Dodany przez: eva45

Kategoria: Zimny bufet

Brie i jabłko-róża na przystawkę

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-08-30

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Zimny bufet

Frytki

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-10-24

Dodany przez: Bulma

Kategoria: Zimny bufet

Jajecznica na bekonie z serem żółtym

Ile porcji: 1

Czas przyrządzenia: 5 min.

Data dodania: 2023-03-16

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Zimny bufet

Chleb opiekany w jajku

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-05-02

Dodany przez: madi356

Kategoria: Zimny bufet

Wiosenny sos czosnkowy

Ile porcji: 15

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2022-09-16

Dodany przez: malg0kolczyk0wnia

Kategoria: Sosy