Przepis na Fasolkowe zawijańce

Dodano przez:
Ile porcji:
3
Łączny czas przyrządzania:
35 min.
Czas przygotowania:
20 m
Czas gotowania:
15 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
1014
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Warzywa

Zdjęcia

Składniki

Akcesoria

  • parowar
  • wykałaczki

Jak zrobić Fasolkowe zawijańce?

Fasolkę myjemy i usuwamy końcówki. Najlepiej aby fasolka była długa. Marchewki obieramy, myjemy i kroimy długie cienkie płaty, ja robię to obieraczką do warzyw, bo wtedy płaty są odpowiedniej grubości i łatwo się zwijają. Fasolki szparagowe układamy na kilka kupek, po 6-7 szt w każdej i zwijamy je dookoła paskiem marchewki, spinamy wykałaczką, aby się nie rozleciało. Układamy w parowarze, posypujemy solą i parujemy ok 15 min. Na patelni roztopić masło dodać bułkę tartą i podrumienić. Ostrożnie wyjąć fasolkę i polać masełkiem z bułką.

Podobne przepisy

Warzywa z kurczakiem i ziołami

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 67 min.

Data dodania: 2022-12-08

Dodany przez: malina

Kategoria: Mięsne

Fasola po berlińsku

Ile porcji: 4

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: testera

Kategoria: Warzywa

Kanapki z warzywami

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-10-03

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Warzywa

Zapiekane warzywa z serem

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 105 min.

Data dodania: 2023-01-02

Dodany przez: VANILLASKA

Kategoria: Warzywa

Kalafior z warzywami

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2023-03-17

Dodany przez: kanapka

Kategoria: Warzywa

Bułgarskie ziemniaki

Ile porcji: 3

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-03-21

Dodany przez: bernika

Kategoria: Warzywa