Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 10 min.
Czas gotowania: 10 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 2404

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki to idealny mariaż polsko-grecki.

Najlepiej smakuje w ciepły, słoneczny dzień, jako dodatek do obiadu lub kolacji.

Sos tzatzyki, o charakterystycznym smaku ze względu na grecki jogurt doskonale smakuje, jest orzeźwiający i wspaniale uzupełnia smak fasolki.

Zdjęcia

<b>Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki</b> to idealny mariaż polsko-grecki. <br/><br/>Najlepiej smakuje w ciepły, słoneczny dzień, jako dodatek do obiadu lub kolacji. <br/><br/>Sos tzatzyki, o charakterystycznym smaku ze względu na grecki jogurt doskonale smakuje, jest <b>orzeźwiający</b> i wspaniale uzupełnia smak fasolki.

Składniki

Jak zrobić Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki?

Sos tzatzyki:
Jogurt połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty praska czosnek, szczyptę soli, pieprz. Wymieszać sos i odstawić do lodówki.

Umyć fasolkę, odciąć końce i wstawić do gotowania z resztą soli. Po 10 minutach, jak już fasolka będzie miękka odcedzić, ułożyć na półmisku, polać sosem tzatzyki i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze

Do przepisu na: Fasolka szparagowa z sosem tzatzyki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne