Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Fasolka szparagowa do obiadu

Dodany przez

madi356 madi356

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 2godz. 0min.
Czas przygotowania: 2 godz.

Data dodania: 2009-09-29

Wyświetlenia: 3499

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Fasolka szparagowa do obiadu
Fasolka szparagowa do obiadu

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wrzucamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy do momentu, aż fasolka będzie miękka. Po ugotowaniu fasolkę odcedzamy i z powrotem wkładamy do garnka. Dodajemy masło i bułkę tartą. Podgrzewając na małym ogniu, mieszamy, aż fasolka będzie dobrze obtoczona w bułce.

Komentarze

Do przepisu na: Fasolka szparagowa do obiadu

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-05-05 11:11:54 - Dodany przez !gosc - Dodany do przepisu Śledzie surowe w zalewie

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne