Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Fasola "jaś "z warzywami

Dodany przez

kanapka kanapka

Ile porcji: 3

Łączny czas przyrzadzenia: 45min.
Czas przygotowania: 45 min.

Data dodania: 2008-09-29

Wyświetlenia: 6246

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 3 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Można podawać z kiełbasą białą pociętą w plastry.

Zdjęcia

Fasola

Fasola

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Fasola "jaś "z warzywami?

Fasolę ugotować. Cebulę obrać, pociąć w kostkę. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, opłukać pociąć w kostkę. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie warzywa usmażyć na patelni, na oleju, a na końcu dodać koncentrat pomidorowy. Doprawić solą i pieprzem.Wymieszać z fasolą.

Do przepisu na: Fasola "jaś "z warzywami

tulipan#

tulipan

2010-02-07 20:02:45

ciekawy

kaMisia13#

kaMisia13

2009-10-27 12:03:31

wygląda ciekawie,wiec zrobie i spróbuję;-)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne