Przepis na Dorsz lwowski

Dodano przez:
Ile porcji:
6
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1616
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ryby

Składniki

Jak zrobić Dorsz lwowski?

Śliwki zalać wodą. Po dwóch godz. Dodać wino i zagotować, następnie zmiksować. Wymieszać z majonezem. Z dorsza usunąć skórkę i ości, odjąć głowę, płetwy i ogon. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć ją, następnie dodać do dorsza razem z jajkiem i posiekaną cebulą. Wszystko razem dokładnie wymieszać i zmielić. Doprawić do smaku, z masy formować pulpeciki i gotować je w bulionie warzywnym przez 30 minut.

Podobne przepisy

Paprykowe śledzie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 15 min.

Data dodania: 2024-03-04

Dodany przez: mati

Kategoria: Ryby

Panga w ziołach

Ile porcji: 2

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2024-01-07

Dodany przez: helas

Kategoria: Ryby

Ryba panierowana

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-04-12

Dodany przez: tulipan

Kategoria: Ryby

Ryba pieczona w folii

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2024-01-10

Dodany przez: robbo

Kategoria: Ryby

Paluszki rybne ze szpinakiem

Ile porcji: 5

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2024-01-27

Dodany przez: mkmadzia

Kategoria: Ryby

Ryba w szarym sosie

Ile porcji: 6

Czas przyrządzenia: 30 min.

Data dodania: 2023-10-06

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ryby