Przepis na Domowy keczup

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
60 min.
Czas przygotowania:
1 g
Data dodania:
Wyświetlenia:
1546
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Przetwory

Składniki

Jak zrobić Domowy keczup?

Cebulę i czosnek obieramy, drobno siekamy. Pomidory kroimy w kostkę. Następnie 2 łyżki wody zagotowujemy z białym winem, dodajemy warzywa, gotujemy około 30 minut. Następnie dodajemy 2 łyżki oliwy, przecieramy. Przecier gotujemy 20 minut. Następnie keczup przyprawiamy na pikantnie solą, pieprzem, cukrem i octem, przelewamy do słoików. Dobrze zakręcamy i pasteryzujemy około 30 minut.

Podobne przepisy

Sałatka w zalewie musztardowej

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 18 min.

Data dodania: 2022-12-16

Dodany przez: malina

Kategoria: Przetwory

Buraczki domowe

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-04-28

Dodany przez: efka

Kategoria: Przetwory

Dżem porzeczkowy

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 45 min.

Data dodania: 2023-07-06

Dodany przez: danusia19671

Kategoria: Przetwory

Borówkowo-wiśniowy dżem

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-05-16

Dodany przez: monika4

Kategoria: Przetwory

Dze z cukini

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-08-29

Dodany przez: dorota20w

Kategoria: Przetwory

Ogórki Curry

Ile porcji: 24

Data dodania: 2023-11-19

Dodany przez: blagro1

Kategoria: Przetwory