Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Domowy jogurt jagodowy

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 15min.
Czas przygotowania: 15 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1282

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

  • mleko 3,2 % 4 szklanki
  • jogurt naturalny 3 łyżki
  • jagody do smaku
  • cukier do smaku

Jak zrobić Domowy jogurt jagodowy?

W garnku zagotowujemy mleko a następnie odstawiamy do wystudzenia. Gdy mleko będzie ciepłe ale nie gorące dodajemy jogurt naturalny, dokładnie mieszamy a następnie odstawiamy w ciepłe miejsce na całą dobę. Po tym czasie jogurt dzielimy na porcje - jeśli ktoś lubi może dodać cukier i wymieszać. Na koniec dodajemy opłukane, osuszone jagody. Jagody możemy zastąpić innymi owocami np. truskawkami.
Komentarze

Do przepisu na: Domowy jogurt jagodowy

halina#

halina

2012-07-16 13:15:52

Dobry jogurt, jeszcze mamy teraz świeże jagody.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne