Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Domowe toffifee

Dodany przez

Ile porcji: 30

Łączny czas przyrzadzenia: 20min.
Czas przygotowania: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 3354

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Domowe toffifee

Składniki

  • cukier 1,5 szklanki
  • mleko 0,5 szklanki
  • masło 25 dag
  • mleko w proszku 3 szklanki
  • kakao 3 łyżki
  • orzechy laskowe 30 szt

Jak zrobić Domowe toffifee?

Skorupę orzechów delikatnie rozłupujemy, tak by orzechy były całe a następnie podprażamy na suchej patelni i obieramy ze skórki. Masło roztapiamy z cukrem i mlekiem, mieszamy aż cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy kakao i zagotowujemy. Odstawiamy do przestygnięcia. Dodajemy mleko w proszku i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do pojemników na kostki lodu i do każdej porcji wkładamy orzech laskowy. Odstawiamy na ok. 2 godz.
Komentarze

Do przepisu na: Domowe toffifee

!sylwia#

!sylwia

2012-04-16 18:59:36

dzięki

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne