Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Domowe grzanki

Dodany przez

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 5 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1361

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Tagi

Domowe grzanki to prosty dodatek do wielu dań. Robi się je bardzo szybko, a smakują znacznie lepiej niż te ze sklepu.

Mogą być podawane zamiast tradycyjnego pieczywa, jako element zup, kremów, czy pieczonych mięs. Doskonale sprawdzają się na grillach i przyjęciach w ogródku.

Poleca inny przepis na grzanki.

Zdjęcia

<b>Domowe grzanki</b> to prosty dodatek do wielu dań. Robi się je bardzo <b>szybko</b>, a smakują znacznie lepiej niż te ze sklepu. <br/><br/>Mogą być podawane zamiast tradycyjnego pieczywa, jako element zup, kremów, czy pieczonych mięs. Doskonale sprawdzają się na <b>grillach</b> i przyjęciach w ogródku.<br/><br/>Poleca inny przepis na <a href="http://www.gwiazdywkuchni.pl/Przepis,grzanki.php">grzanki</a>.

Składniki

Jak zrobić Domowe grzanki?

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

Bagietkę pokroić ukośnie w cienkie kromki.

Ząbki czosnku obrać i rozetrzeć z solą za pomocą noża. Można też przecisnąć czosnkownicą, lub zmiażdżyć w moździerzu.

Następnie dodać do czosnku masło, tymianek, oraz pieprz. Mieszać, aż powstanie miękka masa.

Każdą kromkę posmarować odrobiną masła z ziołami i piec w piekarniku 5 minut, aż staną się złote.
Komentarze

Do przepisu na: Domowe grzanki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne