Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Domowe grzanki

Dodany przez

Agatta Agatta

Ile porcji: 6

Łączny czas przyrzadzenia: 10min.
Czas przygotowania: 5 min.
Czas pieczenia: 5 min.

Data dodania: 2013-02-25

Wyświetlenia: 1181

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Tagi

Domowe grzanki to prosty dodatek do wielu dań. Robi się je bardzo szybko, a smakują znacznie lepiej niż te ze sklepu.

Mogą być podawane zamiast tradycyjnego pieczywa, jako element zup, kremów, czy pieczonych mięs. Doskonale sprawdzają się na grillach i przyjęciach w ogródku.

Poleca inny przepis na grzanki.

Zdjęcia

Domowe grzanki

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Domowe grzanki?

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.

Bagietkę pokroić ukośnie w cienkie kromki.

Ząbki czosnku obrać i rozetrzeć z solą za pomocą noża. Można też przecisnąć czosnkownicą, lub zmiażdżyć w moździerzu.

Następnie dodać do czosnku masło, tymianek, oraz pieprz. Mieszać, aż powstanie miękka masa.

Każdą kromkę posmarować odrobiną masła z ziołami i piec w piekarniku 5 minut, aż staną się złote.

Komentarze

Do przepisu na: Domowe grzanki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-15 16:40:10 - Dodany przez !Zuza - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

to najlepsza fasolka po bretońsku jaką robiłam i jadłam! dzięki!

2014-09-10 10:21:16 - Dodany przez !ilona - Dodany do przepisu Pieczarki w zalewie

super przepis i bardzo smaczny ;-0

2014-09-09 20:56:51 - Dodany przez !Gosia - Dodany do przepisu Ciasto kisielowe o smaku cytryny

A ile utrzeć margaryny?

2014-07-27 05:53:02 - Dodany przez !annagj2005@yahoo.ca - Dodany do przepisu Żołądki drobiowe duszone

dzieki za pszepis

2014-07-02 10:42:17 - Dodany przez !mafiozo - Dodany do przepisu Ciasto kokosowe

czy moga byc 4 jaja ?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne