Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Czekokubki

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 35min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 20 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6382

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Czekokubki to deser doskonały. Sprawdza się absolutnie w każdym momencie - przy kolacji we dwoje, urodzinach, imprezie z przyjaciółkami, czy dużym przyjeciu - chociażby chrzcinach.

Proste w przygotowaniu, szybko się pieką i wspaniale smakują. Pyszny deser, który lepiej zrobić w większej ilości, gdyż zawsze ich mało ;)

To najlepszy deser na jesienną chandrę i smuteczki! :)

Zdjęcia

<b><i>Czekokubki</i></b> to deser doskonały. Sprawdza się absolutnie w każdym momencie - przy kolacji we dwoje, urodzinach, imprezie z przyjaciółkami, czy dużym przyjeciu - chociażby chrzcinach.<br/><br/>Proste w przygotowaniu, szybko się pieką i wspaniale smakują. Pyszny deser, który lepiej zrobić w większej ilości, gdyż zawsze ich mało ;)<br/><br/>To najlepszy deser na jesienną chandrę i smuteczki! :)

<b><i>Czekokubki</i></b> to deser doskonały. Sprawdza się absolutnie w każdym momencie - przy kolacji we dwoje, urodzinach, imprezie z przyjaciółkami, czy dużym przyjeciu - chociażby chrzcinach.<br/><br/>Proste w przygotowaniu, szybko się pieką i wspaniale smakują. Pyszny deser, który lepiej zrobić w większej ilości, gdyż zawsze ich mało ;)<br/><br/>To najlepszy deser na jesienną chandrę i smuteczki! :)

Składniki

do foremek

Jak zrobić Czekokubki?

Masłem wysmarować ramekiny, większe kokilki, lub filiżanki żaroodporne (tylko! takie, w których można używac w piekarniku).

Czekolade mleczną posiekać.
Czekoladę gorzką połamać na kawałki. Masło rozpuścić na parze i dodać kawałki gorzkiej czekolady. Odstawić, aby lekko przestygła.

Zmiksowac jajka z cukrem, a na koniec wymieszac z mąką.

Płynną czekoladę z masłem połączyć z masą jajeczną. Wsypac posiekaną mleczną czekoladę i wymieszać.

Nakładać równe porcje czekoladowego ciasta do foremek (kokilek, ramekinów, filiżanek).

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni.
Wstawić foremki i piec 20 minut.

Ja piekłam 14, ale lubię jak masa jest tylko delikatnie ścięta, a całośc praktycznie płynna, jak fondant.

Składniki na 4 ramekiny o pojemności 150 ml, bądź 6 sztuk o pojemności 125 ml.
Komentarze

Do przepisu na: Czekokubki

!mala_Mi#

!mala_Mi

2014-10-09 17:14:55

ale pyyyszne zdjęcie!!! i teraz mi sięchce coś słodkiego :( ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne