Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Cycki teściowej

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 12594

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Cycki teściowej

Cycki teściowej

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

ciasto

dodatkowo

  • biszkopciki 1 paczka
  • KREM KARPATKOWY
  • jabłka 1,5 kg
  • rodzynki
  • polewa czekoladowa

do nasączenia biszkoptów

Jak zrobić Cycki teściowej?

Margarynę utrzeć (zmiksować ) z cukrem, dodać jajka. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao. Jasne ciastem wyłożyć na wysmarowaną blaszkę.

Jabłka obrać zetrzeć na tarce trochę wycisnąć sok i wyłożyć na jasne ciasto, przykryć ciastem kakaowym i upiec w temp. 180% przez 40 minut.

Na upieczone i zimne ciasto nałożyć krem karpatkowy (zrobić go jak pisze na opakowaniu).

Biszkopty namoczyć w ponczu (zamiast alkoholu można użyć cytryny)i układać na kremie, na każdym biszkopciku położyć rodzynek i zalać polewą czekoladową.

Do przepisu na: Cycki teściowej

teressa444#

teressa444

2010-01-09 18:03:03

gosiakaminska dodałaś zdjęcie ciasta ale nie z mojego przepisu. Jest to zupełnie inne ciasto.W przepisie nie ma ciasta z makiem.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne