Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Cycki teściowej

Dodany przez

teressa444 teressa444

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2009-06-12

Wyświetlenia: 12538

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 6 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Cycki teściowej
Cycki teściowej

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

ciasto

dodatkowo

  • biszkopciki 1 paczka
  • KREM KARPATKOWY
  • jabłka 1,5 kg
  • rodzynki
  • polewa czekoladowa

do nasączenia biszkoptów

Sposób przyrządzenia

Margarynę utrzeć (zmiksować ) z cukrem, dodać jajka. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części do jednej dodać kakao. Jasne ciastem wyłożyć na wysmarowaną blaszkę.

Jabłka obrać zetrzeć na tarce trochę wycisnąć sok i wyłożyć na jasne ciasto, przykryć ciastem kakaowym i upiec w temp. 180% przez 40 minut.

Na upieczone i zimne ciasto nałożyć krem karpatkowy (zrobić go jak pisze na opakowaniu).

Biszkopty namoczyć w ponczu (zamiast alkoholu można użyć cytryny)i układać na kremie, na każdym biszkopciku położyć rodzynek i zalać polewą czekoladową.

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Cycki teściowej

teressa444#

teressa444

2010-01-09 18:03:03

gosiakaminska dodałaś zdjęcie ciasta ale nie z mojego przepisu. Jest to zupełnie inne ciasto.W przepisie nie ma ciasta z makiem.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-05-05 11:11:54 - Dodany przez !gosc - Dodany do przepisu Śledzie surowe w zalewie

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne