Cebulę obrać z łusek, opłukać i drobno posiekać; pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokrajać w grube plastry. Cielęcinę umyć, pokrajać w grubą kostkę; obsmażyć na oleju (2 łyżki), a następnie cielęcinę wyjąć. Na pozostałym po smażeniu tłuszczu zrumienić drobno posiekaną cebulę, dodać przecier i paprykę. Do sosu włożyć podsmażoną cielęcinę; zalać taką ilością wrzącej lekko osolonej wody, aby mięso było całkowicie przykryte; gotować na małym ogniu. Groszek wyjąć z puszki i odsączyć. Gdy cielęcina będzie miękka, dodać groszek i pomidory; zagotować. Przed podaniem posypać posiekaną natką; podawać z bułką.
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie
Kategoria: Jarskie