Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciasto z kajmakiem i żelkami

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 1755

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

  • biszkopt gotowy 2
  • mleko lub śmietana 1 szklanka
  • cukier pud 200 g
  • masło 50 g
  • laska wanilii 1/4
  • marcepanowe jajeczka
  • żelki

Jak zrobić Ciasto z kajmakiem i żelkami?

Mleko lub śmietanę z cukrem, stale mieszając, gotować na silnym ogniu aż masa zgęstnieje (kiedy kropla szybko zastyga, ka imak jest gotowy). Masę lekko przestudzić, utrzeć, by miała konsystencję śmietany. Dalej ucierając dodać zmiękczone masło, ciepłą masą posmarować ciasto, odstawić do zastygnięcia. Na powierzchni ciasta ułożyć kółeczko uformowane z masy marcepanowej, a w środku jajeczka i żelki.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z kajmakiem i żelkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-10-16 12:24:31 - Dodany przez !PaulaT - Dodany do przepisu Pierogi z kapustą i grzybami

hej
ze znajomymi robimy sobie wyzwania i mam na sobotnia impreze zrobic pierogi z kapusta i grzybami, albo z Waszego przepisu, albo stad http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/przepis-na-wigilijne-pierogi-z-kapusta-i-grzybami jak zrobic falbanke, albo gdzie mozna kupic zlepiarke? sierota kuchenna jestem, a do wygrania szampan Moet, wiec jest o co walczyc ;)

2014-10-09 17:35:23 - Dodany przez !evvka - Dodany do przepisu Kutia wigilijna

i pszenica do kutii gotowana tylko 20 minut???

2014-10-09 17:35:11 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z makaronem

5 szklanek maku? jakiś chochlik sie wkradł ;)

2014-10-09 17:34:07 - Dodany przez !malwa - Dodany do przepisu Kutia z ryżem

też nie lubię kutii z pszenicy, ale nie dawałabym miodu, masy makowe ze sklepu są baaardzo słodkie

2014-10-09 17:24:21 - Dodany przez !ona - Dodany do przepisu Faszerowane bakłażany

zamiast bułki tartej dodałabym parmezan albo grana padano, myśle ze z feta też byłoby super :)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne