Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto z fetą i oregano

Dodany przez

Ile porcji: 5

Łączny czas przyrzadzenia: 50min.
Czas przygotowania: 15 min.
Czas pieczenia: 35 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 4182

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ciasto z fetą i oregano to eleganckie, wytrawne ciasto, o fantastycznym smaku.

Pachnie tak, jakby ktoś zamkną pizzę w kształcie bochenka, lub aromatycznego keksu.

Ciasto jest absolutnie pyszne, można je zamrażać, tostować lub grillować.

Zdjęcia

<b>Ciasto z fetą i oregano</b> to eleganckie, wytrawne ciasto, o fantastycznym smaku. <br/><br/>Pachnie tak, jakby ktoś zamkną pizzę w kształcie bochenka, lub aromatycznego keksu. <br/><br/>Ciasto jest absolutnie pyszne, można je zamrażać, tostować lub grillować.

Składniki

dekoracja

  • oregano 2 gałązki

Jak zrobić Ciasto z fetą i oregano?

Piekarnik nastawić na 180 stopni C.

Formę keksową 25x10 cm wyłożyć papierem do pieczenia.

Do garnka wlać kremówkę, dodać przeciśnięty praską czosnek, oraz posiekane oregano. Podgrzać, niemal do wrzenia, i odstawić na 15 minut.

W misce zmiksować oliwę z jajkami, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, oraz mielone migdały. Wlać przecedzona kremówkę, i wymieszać na gładko. Posiekać drobno suszone pomidory, zetrzeć parmezan i pokroić w kostkę fetę. Dodać do ciasta pomidory i parmezan, po wymieszaniu dodać fetę.

Przełożyć ciasto do formy, na wierzchu ułożyć gałązki oregano. Wstawić do piekarnika i piec 35-40 minut.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto z fetą i oregano

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne