Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciasto śmietanowe

Dodany przez

stasiek stasiek

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania: 2008-03-01

Wyświetlenia: 7801

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

biszkopt

masa

  • śmietana 1 duże opakowanie
  • brzoskwinie 1 puszka
  • galaretka 1 szt.

na wierzch

  • galaretka 1 szt.

Jak zrobić Ciasto śmietanowe?

Do piany z białek dodajemy kolejno, cukier-ubijamy, jajka-ubijamy, oliwa-ubijamy. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i dalej ubijamy aż będzie puszysta masa. Dół okrągłej formy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy. Wlewamy ciasto i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu, ciasto przekrajamy na dwie części. Jedną rwiemy na kawałki , dodajemy gęstą śmietanę i rozpuszczoną w jednej szklance, schłodzoną galaretkę. Wszystko miksujemy . Pierwszą część biszkoptu nasączamy syropem z brzoskwini, a owoce tniemy w drobną kostkę i kładziemy na biszkopt. Następnie zalewamy owoce masą. Wierzch zalewamy ostudzoną galaretką.

Do przepisu na: Ciasto śmietanowe

Trishelle#

Trishelle

2008-03-04 19:19:00

Pycha ;P Robi go prawie cała moja rodzina ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne