Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciasto śmietanowe

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 7804

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

biszkopt

masa

  • śmietana 1 duże opakowanie
  • brzoskwinie 1 puszka
  • galaretka 1 szt.

na wierzch

  • galaretka 1 szt.

Jak zrobić Ciasto śmietanowe?

Do piany z białek dodajemy kolejno, cukier-ubijamy, jajka-ubijamy, oliwa-ubijamy. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i dalej ubijamy aż będzie puszysta masa. Dół okrągłej formy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy. Wlewamy ciasto i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu, ciasto przekrajamy na dwie części. Jedną rwiemy na kawałki , dodajemy gęstą śmietanę i rozpuszczoną w jednej szklance, schłodzoną galaretkę. Wszystko miksujemy . Pierwszą część biszkoptu nasączamy syropem z brzoskwini, a owoce tniemy w drobną kostkę i kładziemy na biszkopt. Następnie zalewamy owoce masą. Wierzch zalewamy ostudzoną galaretką.

Do przepisu na: Ciasto śmietanowe

Trishelle#

Trishelle

2008-03-04 19:19:00

Pycha ;P Robi go prawie cała moja rodzina ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-26 10:26:41 - Dodany przez !pytam - Dodany do przepisu Babka piaskowa cytrynowa

wyjdzie z tego babka piaskowa cytrynowa z olejem? bo nie mam masla ani margaryny w domu, pzdr. F.

2014-09-25 19:54:22 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Rosia,
ale w jakiej formie ma być ta potrawa? coś jak paluszki rybne, czy same filety w cieście naleśnikowym?

Do paluszków rybnych potrzebujesz panierki, ale jeśli nie chcesz klasycznie w mące, jajku i bułce tartej to dodaj 2 łyżki mąki do ciasta naleśnikowego (bedzie bardziej gęste, więc nie będzie spływało z ryby), przypraw ziołami włoskimi (bazylia, oregano, tymianek), kawałki ryby posyp solą i pieprzem i zanurzaj w cieście naleśnikowym i kładź na rozgrzany olej

2014-09-25 19:47:45 - Dodany przez !Rosia - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

Hej agatta


czy nadaje się to ciasto naleśnikowe do ryby? Próbuję zrobić rybę w cieście i nie wiem jakiego ciasta użyć. proszę o odp!

2014-09-25 19:38:57 - Dodany przez !MilosnikBigosu - Dodany do przepisu Bigos

Bigos, potrawa biedaków a dziś to podstawowe danie kuchni polskiej. Uwielbiam robić na każdą imprezę. Wszystkiego dodaję po trochu i resztki, boczek, świeże mięso, kiełbasa.

W mojej rodzinie robimy bigos z kapusty świeżej i kiszonej, w rodzinie żony robiło się tylko z kwaszonej.

2014-09-25 19:36:43 - Dodany przez !Anita - Dodany do przepisu Surówka Coleslaw

Surówka Coleslaw to ulubiona sałatka męża - pełna majonezu, który tworzy gęsty sos, kapusta która sprawia, że każdy kęs jest chrupiący... to idę robić ;)

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne