Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciasto śmietanowe

Dodany przez

stasiek stasiek

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania: 2008-03-01

Wyświetlenia: 7730

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

biszkopt

masa

  • śmietana 1 duże opakowanie
  • brzoskwinie 1 puszka
  • galaretka 1 szt.

na wierzch

  • galaretka 1 szt.

Sposób przyrządzenia

Do piany z białek dodajemy kolejno, cukier-ubijamy, jajka-ubijamy, oliwa-ubijamy. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i dalej ubijamy aż będzie puszysta masa. Dół okrągłej formy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy. Wlewamy ciasto i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu, ciasto przekrajamy na dwie części. Jedną rwiemy na kawałki , dodajemy gęstą śmietanę i rozpuszczoną w jednej szklance, schłodzoną galaretkę. Wszystko miksujemy . Pierwszą część biszkoptu nasączamy syropem z brzoskwini, a owoce tniemy w drobną kostkę i kładziemy na biszkopt. Następnie zalewamy owoce masą. Wierzch zalewamy ostudzoną galaretką.

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto śmietanowe

Trishelle#

Trishelle

2008-03-04 19:19:00

Pycha ;P Robi go prawie cała moja rodzina ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

2014-01-22 14:00:26 - Dodany przez !kara boch - Dodany do przepisu Ciasto na naleśniki

jest pyszne

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne