Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto śmietanowe

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 7839

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Składniki

biszkopt

masa

  • śmietana 1 duże opakowanie
  • brzoskwinie 1 puszka
  • galaretka 1 szt.

na wierzch

  • galaretka 1 szt.

Jak zrobić Ciasto śmietanowe?

Do piany z białek dodajemy kolejno, cukier-ubijamy, jajka-ubijamy, oliwa-ubijamy. Przesiewamy mąkę i proszek do pieczenia i dalej ubijamy aż będzie puszysta masa. Dół okrągłej formy wykładamy papierem do pieczenia i zapinamy. Wlewamy ciasto i pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu, ciasto przekrajamy na dwie części. Jedną rwiemy na kawałki , dodajemy gęstą śmietanę i rozpuszczoną w jednej szklance, schłodzoną galaretkę. Wszystko miksujemy . Pierwszą część biszkoptu nasączamy syropem z brzoskwini, a owoce tniemy w drobną kostkę i kładziemy na biszkopt. Następnie zalewamy owoce masą. Wierzch zalewamy ostudzoną galaretką.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto śmietanowe

Trishelle#

Trishelle

2008-03-04 19:19:00

Pycha ;P Robi go prawie cała moja rodzina ;)

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne