Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto orzechowe

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 12865

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 9 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto orzechowe

Składniki

orzechy włoski 25 dag
cukier 20 dag
margaryna 15 dag
mąka 25 dag
mleko 5 łyżek
olejek migdałowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
gotowe polewa czekoladowa

Jak zrobić Ciasto orzechowe?

Utrzeć 20 dag posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą solą. Ucierając, dodawać po jednym jajku. Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i olejek. Wymieszać. Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy.

Piec ok.60 minut w temp.175 C. Wyjąć, ostudzić.

Gotową polewę wstawić do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Posmarować nią ciasto, udekorować połówkami orzechów.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto orzechowe

!Teresa#

!Teresa

2011-01-09 09:59:07

Dodałam 3 całe jajka i jest bardzo dobre.

lewewelina23#

lewewelina23

2011-01-07 19:12:59

Ja robiłam w małej blaszce

teresa1949#

teresa1949

2011-01-07 10:40:13

Mam pytanko, ciasto jest na dużą czy na małą blachę?

lewewelina23#

lewewelina23

2011-01-06 21:36:56

Ja robiłam na Święta i dodałam 2 żółtka i 1 całe jajko wyszło przepyszne super przepis

!Ollaaa#

!Ollaaa

2011-01-06 14:56:12

To ile tych jajek, ludzie?!!!!

!mloda05#

!mloda05

2010-11-09 15:26:03

1 jajko rzeczywiscie wydawało się być niewystarczajace w stosunku do innych przepisów ale zaryzykowałam i po spróbowaniu pierwszego kawałka stwierdzamn ze ciasto jest świetne,chrupiące, nie za słodkie i aromatyczne.1 jajko rzeczywiście wystarczy.

agnieszka85#

agnieszka85

2010-08-31 08:56:36

jak się patrzy to aż ślinka cieknie, na pewno wypróbuję!

tulipan#

tulipan

2010-04-15 11:19:00

1 jajko to wystarczy. Ja kilka razy robiłam ciasto orzechowe są smaczne.
Ty musisz spróbować ten przepis.

Albertos#

Albertos

2010-04-14 18:09:56

Ale jak to jedno jajko, jeśli w przepisie jest napisane po jednym jajku, a w składnikach nie ma ich wcale. Jedno jajko to za mało.

tulipan#

tulipan

2010-04-14 12:37:56

1 jajko...

Ter-esa#

Ter-esa

2010-04-09 22:34:42

W sposobie przyrządzania jest ucierając dodawać po 1 jajku

tulipan#

tulipan

2010-02-28 16:34:50

Sposób przyrządzenia jest napisane! 1 jajek

!anisa#

!anisa

2009-11-18 17:22:49

ile tych jajek ma byc bo jakos w skladnikach nie ma napisane ilosci jajek

!kasia#

!kasia

2009-11-04 13:19:16

A ile ma byc tych jajek?

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne