Przepis na Ciasto orzechowe

Dodano przez:
Ile porcji:
24
Łączny czas przyrządzania:
30 min.
Czas przygotowania:
30 m
Data dodania:
Wyświetlenia:
15456
Ocena przepisu:
Zobacz także:
Ciasta

Zdjęcia

Jak zrobić Ciasto orzechowe?

Utrzeć 20 dag posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą solą. Ucierając, dodawać po jednym jajku. Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i olejek. Wymieszać. Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy.

Piec ok.60 minut w temp.175 C. Wyjąć, ostudzić.

Gotową polewę wstawić do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Posmarować nią ciasto, udekorować połówkami orzechów.

Podobne przepisy

Babka piaskowa z kakao

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-01-29

Dodany przez: Harry_Pioter

Kategoria: Ciasta

Strucla krucho-drożdżowa z makiem

Ile porcji: 4

Czas przyrządzenia: 120 min.

Data dodania: 2023-07-05

Dodany przez: merynia

Kategoria: Ciasta

Oponki domowe

Ile porcji: 8

Czas przyrządzenia: 60 min.

Data dodania: 2023-06-27

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta

Czekoladowa baba wielkanocna

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-10-14

Dodany przez: Ter-esa

Kategoria: Ciasta

Oliwne ciasto czekoladowe

Ile porcji: 10

Czas przyrządzenia: 50 min.

Data dodania: 2023-01-06

Dodany przez: Agatta

Kategoria: Ciasta

Kruche ciasto

Ile porcji: 24

Czas przyrządzenia: 180 min.

Data dodania: 2023-06-10

Dodany przez: Albertos

Kategoria: Ciasta