Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciasto olejowe

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6811

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ciasto można urozmaicić przez dodanie owoców: jabłek bądź gruszek.

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Ciasto olejowe?

Całe jajka ubić z cukrem, gdy masa będzie puszysta, dodać mleko, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, Całość zmiksować, przelać do formy i piec 40 minut w 160 stopniach C. Gdy przestygnie można posypać cukrem pudrem.

Do przepisu na: Ciasto olejowe

!kuchareczka#

!kuchareczka

2010-09-19 23:27:07

Witam spróbowałam zrobić ciasto z tego przepisu i klapa. Nie wyszło robi się szybko i łatwo to fakt rowniez wyroslo pieknie ale po ostudzeniu i checi zjedzenia kawałka ciasta kiedy ukroiłam kawałek ze srotka wyplyneło surowe ciasto po brzegach było upieczone a w srodku surowe choć piekłam je w ponad 190 stopniach a nie w 160 tak jak w przepisie i ponad 60 minut a nie 60 tak jak podaje przepis. szkoda ze nie wyszło a miała taką ochote n a ciasto :(

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne