Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciasto olejowe

Dodany przez

kassik kassik

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania: 2008-09-15

Wyświetlenia: 6795

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Opis

Ciasto można urozmaicić przez dodanie owoców: jabłek bądź gruszek.

Zdjęcia

Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Sposób przyrządzenia

Całe jajka ubić z cukrem, gdy masa będzie puszysta, dodać mleko, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, Całość zmiksować, przelać do formy i piec 40 minut w 160 stopniach C. Gdy przestygnie można posypać cukrem pudrem.

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto olejowe

!kuchareczka#

!kuchareczka

2010-09-19 23:27:07

Witam spróbowałam zrobić ciasto z tego przepisu i klapa. Nie wyszło robi się szybko i łatwo to fakt rowniez wyroslo pieknie ale po ostudzeniu i checi zjedzenia kawałka ciasta kiedy ukroiłam kawałek ze srotka wyplyneło surowe ciasto po brzegach było upieczone a w srodku surowe choć piekłam je w ponad 190 stopniach a nie w 160 tak jak w przepisie i ponad 60 minut a nie 60 tak jak podaje przepis. szkoda ze nie wyszło a miała taką ochote n a ciasto :(

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-05-05 11:11:54 - Dodany przez !gosc - Dodany do przepisu Śledzie surowe w zalewie

super zalewa, sledzie paluszki lizac!

2014-04-15 09:59:24 - Dodany przez asia5288 - Dodany do przepisu Karkówka po chłopsku

Karkówka pysznaaaaa.....tak się najadłam że ruszać się nie mogłam :) Bardzoooo polecam!

2014-04-13 16:50:20 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Makowiec na kruchym cieście (u mnie w domu nazywany "Mazurkiem makowym")

Sorki, że dopiero teraz odpowiadam. Moja mama piecze właśnie takie proporcje w prodiżu - blachy nigdy nie mierzyłem - wiesz jak będzie cieńsza warstwa maku lub ciasta, to też będzie OK. Czas pieczenia i tak sprawdzasz patykiem.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:47:24 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Chrzan Tarty Tradycyjny

W tym roku ponownie sięgnąłem do tego przepisu, ale go lekko zmodyfikowałem. Żeby chrzan nie był suchy, warto mielić do naczynka z niewielką ilością wody z sokiem cytryny lub kilkoma łyżeczkami octu. Na 4 duże korzenie chrzanu dałem 1/2 szklanki wody zmieszanej z sokiem z małej cytryny. W sklepie wybierajcie tylko twarde korzenie chrzanu - dość ciężko się uciera ale oczywiście jest smaczniejszy.
Pozdrawiam

2014-04-13 16:38:42 - Dodany przez VoytekK - Dodany do przepisu Pasta chili

Zapowiada się znakomicie. Je jestem trochę leniwy więc wszystko do blendera i gotowe, przyznam, że nigdy nie dodawałem miodu i kolendry - tylko ocet, oliwa, sól pieprz, czosnek, cukier no i papryczki - do blendera, a potem do słoiczka. Regularnie dodaję pastę tego typu do wszystkich możliwych potraw.
Pozdrawiam
Voytek

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne