Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto olejowe

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 1godz. 0min.
Czas przygotowania: 1 godz.

Data dodania:

Wyświetlenia: 6877

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Ciasto można urozmaicić przez dodanie owoców: jabłek bądź gruszek.

Zdjęcia

Składniki

Jak zrobić Ciasto olejowe?

Całe jajka ubić z cukrem, gdy masa będzie puszysta, dodać mleko, olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, Całość zmiksować, przelać do formy i piec 40 minut w 160 stopniach C. Gdy przestygnie można posypać cukrem pudrem.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto olejowe

!kuchareczka#

!kuchareczka

2010-09-19 23:27:07

Witam spróbowałam zrobić ciasto z tego przepisu i klapa. Nie wyszło robi się szybko i łatwo to fakt rowniez wyroslo pieknie ale po ostudzeniu i checi zjedzenia kawałka ciasta kiedy ukroiłam kawałek ze srotka wyplyneło surowe ciasto po brzegach było upieczone a w srodku surowe choć piekłam je w ponad 190 stopniach a nie w 160 tak jak w przepisie i ponad 60 minut a nie 60 tak jak podaje przepis. szkoda ze nie wyszło a miała taką ochote n a ciasto :(

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne