Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto na makaron, łazanki

Dodany przez

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 17835

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto na makaron, łazanki

Ciasto na makaron, łazanki

Ciasto na makaron, łazanki

Składniki

Jak zrobić Ciasto na makaron, łazanki?

Z przesianej mąki, jajek i wody zagnieść ciasto. Podzielić je na części, każdą rozwałkować bardzo cienko i pozostawić do przesuszenia. Każdy placek zwinąć w rulon i kroić drobno (na makaron) lub w paski o szerokości l cm i w poprzek na kwadraciki (na łazanki). Gotować we wrzącej, osolonej wodzie.
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto na makaron, łazanki

!Agata#

!Agata

2012-10-12 09:46:27

Twardy

mkmadzia#

mkmadzia

2010-10-24 21:32:46

zrobilam z przepisu, i polecam, rewelacja

!ELA#

!ELA

2010-10-13 11:07:12

BĘDZIE Łtwiej i szybciej gdy jajko roztrzepane odrazu z wodą a potem zarabiać można początkowo nożem a potem rękami

!czerniakela#

!czerniakela

2010-01-30 12:22:04

Ach i suszyć na ściereczkach, bo się ciasto przyklei i porwie przy odrywaniu

!czerniak ela#

!czerniak ela

2010-01-30 12:19:00

Cieniutko, to na jakieś 2 mm. I nie zawracajcie sobie głowy zwijaniem w rulony, bo i tak sie sklei. Lepiej pociąć placek na stolnicy w drobniutką szachownicę.Acha, przed pocięciem posypcie mąką, bo inaczej - jeden wielki kluch. i po pocięciu poczekac ok 10 min. - niech przeschnie -sprawdzone we własnej kuchni. Elka

monika4#

monika4

2009-07-30 22:44:01

Najgorzej to jest go wałkować tak cieniutko, ale warto ponieważ bardzo dobry.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne