Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Ciasto na makaron, łazanki

Dodany przez

Gr4zyna Gr4zyna

Ile porcji: 4

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania: 2008-03-28

Wyświetlenia: 17731

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 4 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto na makaron, łazanki

Ciasto na makaron, łazanki

Więcej zdjęć Dodaj swoje zdjecie

Składniki

Jak zrobić Ciasto na makaron, łazanki?

Z przesianej mąki, jajek i wody zagnieść ciasto. Podzielić je na części, każdą rozwałkować bardzo cienko i pozostawić do przesuszenia. Każdy placek zwinąć w rulon i kroić drobno (na makaron) lub w paski o szerokości l cm i w poprzek na kwadraciki (na łazanki). Gotować we wrzącej, osolonej wodzie.

Do przepisu na: Ciasto na makaron, łazanki

!Agata#

!Agata

2012-10-12 09:46:27

Twardy

mkmadzia#

mkmadzia

2010-10-24 21:32:46

zrobilam z przepisu, i polecam, rewelacja

!ELA#

!ELA

2010-10-13 11:07:12

BĘDZIE Łtwiej i szybciej gdy jajko roztrzepane odrazu z wodą a potem zarabiać można początkowo nożem a potem rękami

!czerniakela#

!czerniakela

2010-01-30 12:22:04

Ach i suszyć na ściereczkach, bo się ciasto przyklei i porwie przy odrywaniu

!czerniak ela#

!czerniak ela

2010-01-30 12:19:00

Cieniutko, to na jakieś 2 mm. I nie zawracajcie sobie głowy zwijaniem w rulony, bo i tak sie sklei. Lepiej pociąć placek na stolnicy w drobniutką szachownicę.Acha, przed pocięciem posypcie mąką, bo inaczej - jeden wielki kluch. i po pocięciu poczekac ok 10 min. - niech przeschnie -sprawdzone we własnej kuchni. Elka

monika4#

monika4

2009-07-30 22:44:01

Najgorzej to jest go wałkować tak cieniutko, ale warto ponieważ bardzo dobry.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-09-18 17:16:54 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

jagodka, tak to przepis na tradycyjne naleśniki, inaczej przepis podstawowy na naleśniki :)
juz dodaję informację o tradycyjnym cieście w opisie :)

2014-09-18 17:12:40 - Dodany przez daktyl - Dodany do przepisu Sos beszamelowy czosnkowy

bernika no jak nie beszamel jak beszamel! to jakbyś wzieła chudsze mleko zamiast pełnotłustego, ponadto dodatek czosnku to już nowa wersja beszamelu ;)
ja jeszcze dodaję sok z cytryny, bo lubie :)
pozdrawiam!

2014-09-18 10:51:07 - Dodany przez !tadeusz - Dodany do przepisu Sos pomidorowy z koncentratu

a ja lubie ten sos pomidorowy z koncentratu do kopytek, zwłaszcza odsmażanych, bo takie są najlepsze

2014-09-18 10:49:56 - Dodany przez !jagodka - Dodany do przepisu Ciasto naleśnikowe

czy te naleśniki to przepis na ciasto tradycyjne? na lekzje z gotowania mam znaleść przepis na ciasto tradycyjne, prosze o odpowiedz

2014-09-18 10:46:52 - Dodany przez !testownik - Dodany do przepisu Fasolka po bretońsku

mam pytanie - czy wyjdzie fasolka po bretońsku na żeberkach? kiedy i jak dodać żeberka? robić jakąś większą ilość sosu niz do boczku i kiełbasy? lepsza wyjdzie z żeberek świeżych czy wędzonych? a może żeberka ugotować, albo upiec?

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne