Pamiętaj mnie

 
 
 
 

Przepis na Ciasto kokosowe

Dodany przez

Ile porcji: 24

Łączny czas przyrzadzenia: 30min.
Czas przygotowania: 30 min.

Data dodania:

Wyświetlenia: 141526

Ocena przepisu

Drukuj przepis

Ten przepis ma w ulubionych 40 osób, dodaj i Ty
Dodaj do ulubionych

Dodaj do: Wykop del.icio.us

Zgłoś naruszenie przepisu

Zobacz także:

Zdjęcia

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Ciasto kokosowe

Składniki

Ciasto

Masa

  • białka 5 szt
  • cukier 1 szkl
  • śmietana kwaśna 18* 2 pojemniki po 600ml
  • wiórki kokosowe 20 dag

Jak zrobić Ciasto kokosowe?

Ciasto
z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na 2 części jedną wyłożyć blaszkę a drugą schłodzić.

Masa
białka ubić na sztywna pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Stopniowo dolewać śmietanę nie przerywając ubijania. Na końcu wsypać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.

Masę wylać na ciasto i przykryć drugą połowę ciasta startego na tarce lub urywać kawałki ciasta i kłaść na masę. Piec w 170* około 40 minut
Komentarze

Do przepisu na: Ciasto kokosowe

!mafiozo#

!mafiozo

2014-07-02 10:42:17

czy moga byc 4 jaja ?

ewas135#

ewas135

2012-08-31 14:12:27

wygląda smacznie i jest proste w wykonaniu

malina#

malina

2011-12-09 10:58:59

smakowite ciacho

Marta1986#

Marta1986

2011-10-03 19:50:35

smacznie wygląda

!Madzia#

!Madzia

2011-09-20 16:06:50

Ciasto rewelacja!! Śmietany dałam 2x 400:) Super polecam:PP

!Madzia#

!Madzia

2011-09-20 15:02:26

Ciasto rewelacja!! Śmietany jest w sam raz:) Super polecam:PP

teressa444#

teressa444

2011-09-15 10:41:02

Śmietana w pudełkach taka jak na mizerie:))

!lalunia#

!lalunia

2011-09-14 14:50:00

Smietanka ma byc slodka?

!ania#

!ania

2011-08-19 19:05:12

Mam wrazenie ze tej smietany jest zbyt wiele. Czy ktos wyprobowal ten przepis?

sylwa131#

sylwa131

2011-08-16 19:28:16

wspaniałe ciasto

!Jula#

!Jula

2011-08-10 12:54:28

Szukalam fajnego przepisu na ciasto kokosowe i ten przepis mnie zachwycil .zobaczymy co z tego wyjdzie :)

pioge7#

pioge7

2011-06-13 06:50:36

bardzo ładne i zachęcający przepis :D

bernika#

bernika

2011-04-24 17:47:56

ja je znam pod nazwa Styropian.

malg0kolczyk0wnia#

malg0kolczyk0wnia

2011-04-12 21:15:18

swietny przepis ;D t bedzie następne ciasto jakie upieke ;D

!basia#

!basia

2011-02-20 17:39:54

poprostu rewelka, smaczne i to baaaaaarszo, dziekuję za super przepis:-)pozdrawiam

!tess#

!tess

2010-12-08 19:32:47

jest super również bez wiórek

!lucy#

!lucy

2010-11-10 14:06:58

Właśnie piekę to ciasto

!kasia#

!kasia

2010-11-10 12:36:07

śmietana ma być homogenizowana czy płynna ?

!Ola#

!Ola

2010-11-01 19:44:13

Terreso, ciasto jest wspaniałe, wymieszałam gęstą śmietanę (12%) pół na pół z jogurtem i upiekłam w piekarniku bez termoobiegu i wyszło, nic nie opadło, dziękuję i pozdrawiam:)

!ewe#

!ewe

2010-10-28 18:05:40

czy mozna uzyc gestej smietany do masy?

!megunia#

!megunia

2010-10-28 15:40:53

Dzisiaj upiekłam to ciasto po raz pierwszy i jest naprawdę pyszne. Też dałam tylko 2 kubki śmietany po 400ml i wsypałam trochę mniej wiorków( z racji mniejszej ilości śmietany :) Piekłam godzinę, żeby się trochę zarumieniło, bo po 40minutach było za blade :) Mi tam się nic nie kruszy, przeciwnie - dobrze się kroi :) Można faktycznie do masy dodać rodzynki czy brzoskwinie jak ktoś lubi, ale i z samymi wiórkami jest przepyszne :) super przepis

!nana#

!nana

2010-10-15 18:23:27

ciacho przepyszne!!!!!!:)

teressa444#

teressa444

2010-10-15 13:19:04

Nie piekłam jeszcze z jogurtem,ale w komentarzu "jolka" napisała że już robiła z jogurtem. A co do blaszki ja piekę w standardowej prostokątnej.

!Aga#

!Aga

2010-10-14 20:50:47

Mam pytanie czy mozna uzyc jogurtu zamiast smietany i jakie wymiary ma blacha na to ciasto

!monika#

!monika

2010-10-12 14:42:49

Bardzo dobre ciasto, ja dałam dwie śmietany po 400ml,wyszło super.

!;)#

!;)

2010-10-09 14:50:25

Dałem 2 śmietany po 400 do tego dorzuciłem brzoskwinie, wyszło genialnie, polecam ;)

!Ulina#

!Ulina

2010-09-19 00:39:27

Ciasto jest rewelacyjne.Dodałam tylko 2 śmietany po 400ml i piekłam aż 1 godz i 20 minut ale wyszło przepyszne.

!Basia12011990#

!Basia12011990

2010-08-09 13:05:50

Ja robiłam według tego przepisu i wyszło rewelacyjne :):) wszystkim bardzo smakowało :) więc polecam

!aniela#

!aniela

2010-07-02 09:19:29

ciasto pyszne, jeśli się kruszy, to należy dodać więcej śmietany

!Jagienka#

!Jagienka

2010-05-31 18:22:55

Ciasto bardzo dobre ale ja je musiałam piec ponad półtorej godziny. Ale efekt bardzo ciekawy

!malina#

!malina

2010-05-16 19:28:06

w blaszce o jakich rozmiarach trzeba zrobić żeby wyszło ok

!jolka#

!jolka

2010-05-15 20:27:38

Pyszne!
"Odtłuściłam" ciasto używając zamiast śmietany jogurt naturalny Zott.
Do jednej części ciasta dodałam 2 łyżki kakao - ciekawe kolorystycznie.
Wyśmienity przepis.

lewewelina23#

lewewelina23

2010-04-27 15:41:01

nie ma być 2 pojemniki po 600 ml przecież jest 5 białek chociaż ja zwiększyłam do 7 białek ostatnio i też było wyśmienite

!ULCIA#

!ULCIA

2010-04-26 20:11:42

Czy aby na pewno dwie smietany po 600 ml? To bardzo duzo.


Chyba razem ma byc 600ml.

!anita#

!anita

2010-04-25 13:33:08

bardzo dobre polecam

!marta#

!marta

2010-04-25 10:15:56

ja robiłam to ciasto a przyznam się, że nie za bardzo mi ciasta wychodzą, a to wyszło super! bardzo fajnie się upiekło, bardzo fajnie się kroiło i bardzo smacznie się jadło:) przepis super!!

!Anka#

!Anka

2010-04-04 02:05:56

Może i dobre w smaku, ale strasznie się kruszy i nie da się fajnie pokroić - coś tam trzeba dodać , żeby się nie kruszyło, niech Pani Ewa pomysli!!

lewewelina23#

lewewelina23

2010-04-02 15:40:28

Ja robiłam już kilkakrotnie i będe robiła go na święta wszystkim smakował więc aż się dopominają żeby takie właśnie ciasto było.

!ula#

!ula

2010-03-26 10:06:22

pyszne i szybko dopiero upiekłam juz pół blachy nie ma

!ibonka#

!ibonka

2010-03-14 19:13:20

fantastyczne!!!!
pyszne i proste w przygoyowaniu:))

!Pan Miodek#

!Pan Miodek

2010-03-13 11:59:43

Extra też zaraz testuje ;P

murzynek1#

murzynek1

2010-03-11 23:57:53

FAJNY PRZEPIS

murzynek1#

murzynek1

2010-03-11 23:54:47

FAKTYCZNIE SIE KRUSZY ,ALE JEST PYSZNE

lewewelina23#

lewewelina23

2010-03-10 14:27:45

ciasto wspaniałe, pyszne jak super wygląda a jeszcze lepiej smakuje

lewewelina23#

lewewelina23

2010-03-10 12:32:54

właśnie je przygotowywuję

!!!!#

!!!!

2010-03-10 08:18:22

W pojemniku

!myszka#

!myszka

2010-03-09 14:59:07

Witam ja zrobiłam wczoraj to ciasto i bardzo się kruszy,nie wiem czemu.Śmietana ma byc taka w kartoniku czy zwykła w pojemniku?

lewewelina23#

lewewelina23

2010-03-08 22:14:34

Może jutro je zrobie to podziele się wrażeniami

lewewelina23#

lewewelina23

2010-03-08 18:28:00

ciasto wygląda świetnie

sara_36#

sara_36

2010-03-07 13:03:13

ciasto przepyszne , wczoraj zrobiłam ciasto i dzieciaki z mężem zjedli je nim ostygło

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Najnowsze komentarze

2014-12-12 08:22:40 - Dodany przez !olalala - Dodany do przepisu Pizza bianca

ze zszywki mnie przygnało :)
nie wiedziałam, że to sie nazywa biała pizza, w polskich pizzeriach nie spotkałam sie z taką nazwą, z resztą wszystko jest z sosem pomidorowym ;) ale pogrzebałam w google i może wiecie, jaka jest różnica między pizza bianca sfogliata a pizza bianca alla romana ?

2014-11-26 18:25:43 - Dodany przez !dandyska - Dodany do przepisu Dżem z jeżyn i jabłek

jak zrobić dżem z jeżyn i jabłek z żelfiksem?

2014-11-04 18:13:16 - Dodany przez !zaba - Dodany do przepisu Mieso duszone z cebulką

20 minut to za mało

2014-10-21 12:54:18 - Dodany przez Agatta - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

muffiny nie są suche, to zasługa oleju oraz bananów, generalnie babeczki z masłem są bardziej suche, a te na oleju wilgotniejsze :)

2014-10-20 19:42:51 - Dodany przez !kinga - Dodany do przepisu Muffinki bananowe

Witam.Babeczki wygladaja na wyrosniete.A czy sa rowniez wilgotne? To dla mnie wazne, czesto sa "suszki"ktorych nie cierpie.

Wszelkie prawa zastrzeżone Gwiazdywkuchni.pl - Przepisy kulinarne